ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΒΡΥΟΤΟΠΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σ. Τζιούφα είχε σήμερα αντιπροσωπεία αγροτών από την περιοχή του Βρυοτόπου που ψάχνουν να βρουν λύσεις για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα στην αγροτική περιοχή που έχουν τα χωράφια τους αφού όπως υποστηρίζουν ο αύλακας που εμπλούτιζε τα υπόγεια νερά δεν έχει δεχθεί εδώ και πολλά χρόνια νερό με αποτέλεσμα να έχει πέσει δραματικά η στάθμη του υδροφορέα.

Οι αγρότες ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ να ανοίγει ελεγχόμενα το θυρόφραγμα ώστε αυτή την περίοδο να πάει κάποια μικρή ποσότητα νερού στον αύλακα.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιούφας που χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα και την αγωνία των αγροτών διευκρίνισε ότι βάσει μνημονίου που έχει υπογραφεί πριν από χρόνια μεταξύ δήμου και ΤΟΕΒ η διαχείριση του νερού είναι στην ευθύνη του δήμου Τυρνάβου.

Ταυτόχρονα όμως έγινε γνωστό στους παρευρισκόμενους ότι η πρόεδρος του Τ.Σ. Βρυοτόπου που είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο για το θέμα ενημερώθηκε από τον κ. Κόκουρα,ότι δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα επί του θέματος.

Μάλιστα ενώ είχαν κληθεί σήμερα να μετέχουν στη συνάντηση τόσο ο δήμαρχος όσο και δύο αντιδήμαρχοι δεν εμφανίστηκε κανένας στον ΤΟΕΒ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αγρότες αποφάσισαν να επισκεφθούν το δήμαρχο στο γραφείο του αλλά ενημερώθηκαν ότι ο κ. Κόκουρας απουσίαζε και έτσι συνάντηση δεν έγινε.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Βρυοτόπου ώστε να αποφαιστεί να υποβληθεί αίτημα για συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου για να διευκρινιστεί τίνος αρμοδιότητα είναι η διαχείριση του νερού στο συγκεκριμένο σημείο και να δρομολογηθούν λύσεις.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρόντες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάμμος που στο πρόσφατο παρελθόν είχε συναντηθεί με τον περιφερειάρχη για το ίδιο θέμα, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα Γ. Σακοράφας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ