ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΘΕΤΕΣ (DJ’S)

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Β. Κόκκαλης

«Άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης και αποζημίωσης των εργαζομένων ειδικότητας «dj» μουσικών δισκοθετών», ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την από 22/01/2022 επιστολή του Συλλόγου Δισκοθετών Λάρισας (Σ.Ε.Δι.Λ) σχετικά με την άρση της αδικίας προς τους εργαζόμενους του κλάδου τους εξαιτίας της στέρησης του δικαιώματος άσκησης εργασίας και της έλλειψης της δυνατότητας λήψης αποζημίωσης.

Λόγω της επιβολής των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας ο κλάδος των εργαζομένων ειδικότητας dj / μουσικού καλλιτέχνη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Παρά τις επανειλημμένες υποχρεωτικές μακροχρόνιες απαγορεύσεις του δικαιώματος άσκησης εργασίας τους, δυστυχώς από την πλευρά της Πολιτείας δεν υπήρξε καμία μέριμνα ή διάθεση για αποζημίωση των εργαζομένων του κλάδου.

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη υπαιτιότητας των εργαζομένων του κλάδου για την απαγόρευση του δικαιώματος άσκησης εργασίας καθώς και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης και αποζημίωσης τους για το συνολικό χρονικό διάστημα που ίσχυε η απαγόρευση του δικαιώματος άσκησης εργασίας τους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισυνάπτει τη σχετική επιστολή και ζητά τις άμεσες δέουσες ενέργειες από την κυβέρνηση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ