ΝΕΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του γνωστού επιχειρηματία Μώρις Μαγρίζου ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, για την απώλεια του πρ. Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας και Αντιπροέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Μώρις Μαγρίζου, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα αποχαιρετώ με θλίψη έναν αγαπημένο φίλο και καλό γείτονα, έναν άξιο οικογενειάρχη, έναν δυναμικό επιχειρηματία, μια σημαντική προσωπικότητα.
Ο Μώρις Μαγρίζος υπήρξε εξέχον μέλος της λαρισαϊκής κοινωνίας, διακρίθηκε για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και στο επιχειρείν, μα πάνω απ όλα, ως ισχυρή προσωπικότητα, άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.
Εργάστηκε με μεθοδικότητα και όραμα, για να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη, καταστώντας τους συμπολίτες μας συμμέτοχους σε κάθε δράση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, για την ανάδειξη της αλήθειας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων Μαρτύρων.
Σίγουρα θα λείψει από όλους μας.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρόζα, τα παιδιά του Τζουλιάννα και Θανάση, Νίνο και Σαρίτα, όλους τους οικείους του και την Ισραηλιτική Κοινότητα.
Αιωνία του η μνήμη».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λάρισας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του γνωστού επιχειρηματία Μωρίς Μαγρίζου.

Ο κ. Μωρίς Μαγρίζος υπήρξε ένας δυναμικός, ενεργός και ακούραστος επιχειρηματίας στον χώρο του επίπλου αλλά και μία νηφάλια φωνή ενάντια στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Από τη θέση του επί σειρά ετών Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Λάρισας και του Αντιπρόεδρου στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη της ιστορίας των Εβραίων της Λάρισας, της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ ΑΧ. ΝΤΑΒΕΛΗΣ

Η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας με αίσθημα οδύνης αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο, έναν δίκαιο και ιδιαίτερα αγαπητό συνάνθρωπο, έναν πραγματικό φίλο.

Πέραν της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο εκλιπών θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας ως ο αειθαλής Πρόεδρος της τοπικής Ισραηλιτικής κοινότητας που πάλεψε όσο ελάχιστοι για να μείνει άσβεστη η μνήμη του, πλέον, αποτρόπαιου ολοκαυτώματος.

Οι αξίες και οι αγώνες του κατά της βίας, του ρατσισμού και του φυλετικού μίσους συναρτούν το καλύτερο εγχειρίδιο για τις μελλοντικές γενιές της πόλης και της περιφέρειάς μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αγάπη μας στην εξαίρετη οικογένεια του Μώρις.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ