ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές είπαν σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο το τελευταίο «αντίο» στον αγωνιστή δικηγόρο και αυτοδιοικητικό Άγι Παπαστεργίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 χρόνων, ύστερα από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές
Στο χαιρετισμό του εκ μέρους της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι η είδηση του θανάτου του Αγι Παπαστεργίου ύστερα από μια σκληρή δοκιμασία και άνιση μάχη σκόρπισε βαθιά θλίψη και συγκίνηση στους συγγενείς, τους φίλους σου, τους συναγωνιστές σου, μα ιδιαίτερα σε όλους όσους μαζί έδινες συμπορευόμενος και αταλάντευτα τη μάχη για μια καλύτερη ζωή. Με βαθιά θλίψη, τιμή και μεγάλο σεβασμό, σου απευθύνουμε σήμερα τον ύστατο αποχαιρετισμό υποκλινόμενοι στην ευγενική, σεμνή μορφή σου.

Σε άλλο σημείο τόνισε:

“Άγι, όπως λέγανε οι εργαζόμενοι, “ο δικός μας Άγις”’, θα σε θυμόμαστε για το μειλίχιο πνεύμα σου, την κοινωνικότητά σου, το χιούμορ σου, τις ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις σου, τη σταθερότητα και τη συστράτευσή σου στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων.

Όπως δεν ξεχνάμε πως στάθηκες σταθερά και αταλάντευτα συμπορευόμενος με το ΚΚΕ ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπερασπιζόμενος την ύπαρξή του με κάθε θυσία σε χρόνια δύσκολα που οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και η υποχώρηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος τσακίζουν σε πολλούς το ηθικό, σπέρνουν την αμφιβολία, τη δυσπιστία.

Πολλοί έκαναν πίσω μπροστά στις δυσκολίες, μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκαν οι ιδέες, οι αρχές και η Ιστορία του ΚΚΕ. Εσύ όμως δεν παρασύρθηκες, δεν ξεγελάστηκες στα πισωγυρίσματα της Ιστορίας, κρατήθηκες γερά στο αγκωνάρι που λέγεται ΚΚΕ, μένοντας πιστός και όρθιος μέχρι το τέλος.

Σε αποχαιρετούμε Άγι, γνωρίζοντας πολύ καλά πως πλέον η θέση σου βρίσκεται δίπλα σε εκείνη τη γενιά των αγωνιστών που επί δημαρχίας του αείμνηστου κομμουνιστή Αριστείδη Λαμπρούλη τηρουμένων των συνθηκών, αναλογιών και συσχετισμών της εποχής, άλλαξε ριζικά την πόλη μας, τη Λάρισα, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο και πρωτοποριακό έργο για εκείνη την περίοδο όπως οι μεγάλες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, το κτίσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και άλλα, ώστε να έχουν πρόσβαση η νεολαία και ο λαός.

Η προσφορά σου αποτελεί παρακαταθήκη για όλους εμάς για να συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε αυτά τα χνάρια. Θα ’σαι πάντα παρών, δίπλα μας στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο του λαού μας.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην Δήμητρα, την Κατερίνα, σε όλους τους οικείους σου».

Ο Απ. Καλογιάννης 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων πως «αποχαιρετούμε έναν εκλεκτό συμπολίτη. Έναν άνθρωπο που με την πορεία του δίδαξε, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη. Με τη δράση του τίμησε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ορίζουμε ως πολίτη. Βαθιά πολιτικοποιημένος από τα χρόνια της νιότης του, πορεύτηκε συμμετέχοντας πάντα σε όλους τους μεγάλους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες του λαού μας.Τον αποχαιρετώ με πολλή – πολλή αγάπη».

Ο Τρ. Τσάτσαρος

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Τρύφων Τσάτσαρος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο Άγις ήταν μεταξύ άλλων ένας μάχιμος δικηγόρος που ενέπνεε στους νεότερους τον σεβασμό, αλλά και μια οικειότητα. Μας έκανε να τον νιώθουμε δάσκαλο, αλλά και φίλο, έναν φίλο που μας αντιμετώπιζε πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο και με μια υποστηρικτική κουβέντα. Για αυτό με το άκουσμα του θανάτου του, στο Δικαστικό Μέγαρο ακουγόταν παντού “έφυγε ο Άγις”».

Το «παρών» στην πολιτική κηδεία έδωσαν εν ενεργεία δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, δικηγόροι, εκπρόσωποι φορέων του νομού, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ, ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, στελέχη του ΚΚΕ από το νομό, και πλήθος Λαρισαίων που ήλθαν να αποχαιρετίσουν τον δικό τους Αγι όπως σημείωναν.

Με πληροφορίες και φωτο από τον 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ