15 ΜΑΪΟΥ- ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ελένη Αναστασοπούλου, εκπαιδευτικός – συγγραφέας – υποψήφια για την Κ.Ε. του κόμματος

Έχοντας ως υποχρέωση, απέναντι στην κοινωνία και στον εαυτό μας, ως γνώμονα και έντιμη στάση ζωής, το «να προσπαθείς για το καλύτερο», το «να μη το βάζεις κάτω», η Κυριακή της 15ης Μαΐου, θ’ αποτελέσει ορόσημο στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου, γίνεται το άνοιγμα στην κοινωνία και δίνεται ο λόγος στα μέλη και στους φίλους. Γίνεται η αρχή, από απλοί και μακρινοί παρατηρητές των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, να μεταβληθούν σε μέλη με φωνή και ενεργό ρόλο. Ν’ αποφασίσουν για την ηγεσία του κόμματος. Η ηγεσία για την αριστερά δεν είναι φορέας εξουσίας, δεν είναι ρόλος, ούτε ιδιότητα. Είναι μια λειτουργία συλλογική και δημοκρατική. Όλοι για έναν κι ένας για όλους.

Για το σημαντικότερο όργανο του κόμματος την ΚΕ, ο γνώμονας είναι οι ικανότητες, το βιογραφικό, η ανιδιοτέλεια, η συνέπεια στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Να εκλεγούν άτομα ικανά ν’ αφουγκραστούν τις ιστορικές και κοινωνικές αλλαγές και να ηγηθούν της πορείας προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό και τον σοσιαλισμό του 21ου αι.

Η Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρος, σε συνεχή αλληλεπίδραση με τα μέλη, τους φίλους του κόμματος και τους πολίτες, να φροντίζουν για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη όλων των πολιτών. Να νοιάζονται για το πως ζούνε οι άνθρωποι και πως μπορεί ν’ αλλάξει η ζοφερή καθημερινότητα στην οποία μας έχει βυθίσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Να μην αφήσουν το λαϊκό αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία να παραμείνει μια ευχή αλλά να γίνει πολιτικό πρόταγμα και πραγματικότητα.

Να προτείνουν ριζοσπαστικές λύσεις για το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, που αφήνει τους περισσότερους πολίτες εκτός, ενώ κάνει κυρίαρχο ακόμη και στους πολιτικούς θεσμούς το ιδιωτικό συμφέρον. Να καταθέσουν προτάσεις για την εκτεταμένη διαφθορά και λεηλασία της δημόσιας σφαίρας που αποδυναμώνει τη φωνή των πολιτών.

Για να τους στείλουμε πίσω τον λογαριασμό για όσα χάσαμε μέχρι τώρα, για ν’ αποκτήσει ξανά φωνή ο πολίτης, την Κυριακή ας αναδείξουμε τους καταλληλότερους για την ΚΕ και τα μέλη και οι φίλοι ας επικυρώσουμε – τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος- την εμπιστοσύνη και την πολιτική εκτίμηση στον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ