ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η  Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 29 Μάη, στις 6.30μ.μ. με τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης την Πλατεία Ταχυδρομείου και τερματισμό την 110 Π.Μ.

Οι ταραγμένοι καιροί που ζούμε, με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να οξύνονται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, καθιστούν τη γιγάντωση του φιλειρηνικού κινήματος όχι απλά επιτακτική, αλλά αναγκαία για τον λαό μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Ο κίνδυνος της επέκτασης του είναι μεγάλος. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο  που διεξάγεται ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικούς πόλους, τη Ρωσία και τους συμμάχους της από τη μία, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ από την άλλη, με στόχο το μοίρασμα των ενεργειακών και άλλων αγορών.

Αυτόν τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών τον πληρώνουν οι λαοί, πρώτα και κύρια ο λαός της Ουκρανίας που ματώνει αλλά και της Ρωσίας που και τα δικά της παιδιά ματώνουν και στη συνέχεια  οι λαοί των άλλων χωρών, με το κύμα ακρίβειας που διογκώνεται μέρα με τη μέρα και με τον κίνδυνο έλλειψης αγαθών.

Είναι φανερή η πρόθεση της Τουρκίας να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να προωθήσει τα επεκτατικά της σχέδια στο Αιγαίο και όχι μόνον, ενώ το ΝΑΤΟ φαίνεται πως  συναινεί σε αυτή την τακτική της. Μόνο ασφάλεια δεν νοιώθουμε μέσα στο ΝΑΤΟ.

Η  μετατροπή της Λάρισας, αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας, σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο συνεχίζεται, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό, αφού κινδυνεύει να μετατραπεί σε στόχο μιας ενδεχόμενης απάντησης από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανοΝΑΤΟικής απειλής, σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, στην πράξη πλέον λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.  Στη Λάρισα οι Αμερικανοί επενδύουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσουν την αεροπορική βάση με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης, όπως προβλέπει η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Υπάρχουν σχέδια για να φιλοξενηθούν εδώ, εκτός από τα επανδρωμένα κατασκοπευτικά GLOBAL HAWK και τα ιπτάμενα τάνκερ KC-135, και άλλα πολεμικά αμερικάνικα αεροσκάφη, όπως κατά καιρούς έχει γίνει. Ενάμιση χρόνο μετά γίνεται η μετεγκατάσταση των μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» drones του τύπου MQ-9 Reaper – Θεριστής και από ότι προβλέπεται δεν πρόκειται να φύγουν. Τα MQ-9 «Reaper» εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά το 2018 με τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός μας, όλοι οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν, μόνον χάνουν όταν οι ιμπεριαλιστές πολεμάνε μεταξύ τους. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές-ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στο πολεμικό σφαγείο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών. Αυτό δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δράση.

Σας καλούμε να δυναμώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, και στη Λάρισα.
  • Καμία παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών κι άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, όπως συμβαίνει στη περιοχή μας  στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.
  • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ