ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η «2η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΚΕΛ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 2η βραδιά φιλοσοφίας με αστροφεγγιά, η οποία διοργανώθηκε από το Σχολείο Αστρονομίας – ΚοινΣΕπ Έναστρον και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, στο Περιβόλι τ’ Ουρανού, της Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Ήταν μια δροσερή βραδιά που ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση με φιλοσοφικές προσεγγίσεις στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», από τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, ο οποίος είναι ιστορικός, υπεύθυνος επικοινωνίας & παρουσιάσεων του ΠΟΚΕΛ και συνυπεύθυνος του Ομίλου Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας – ΟΦΙΝΙΚΑΛ.

Διάβασε και αποσπάσματα από το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μοίρα του ανθρώπου και τις επιλογές που του δίνονται, στον αγώνα που κάνει και το δρόμο που έχει να διαβεί, το δύσκολο και ανηφορικό. Δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να έχει αρκετό χρόνο να μιλήσει κι έτσι έγινε, αφού πολλοί παρόντες πήραν το λόγο κι εξέφρασαν σκέψεις, ερωτήσεις και προβληματισμούς. Στο τέλος, με τη συμβολή του Γιώργου Μπιρσιάνη, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν τα αστέρια και τους αστερισμούς που φαίνονται αυτό τον καιρό στον ουρανό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ