ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ: Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μηνύματα σιγουριάς και αλληλεγγύης έστειλε χθες από τη γενική συνέλευση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου ο πρόεδρος Χρ. Τσιτσιρίγγος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ξεκαθαρίζοντας ότι και στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα η χρηστή διοίκηση και η ποιότητα των προϊόντων είναι τα όπλα του συνεταιρισμού για να παραμείνει ανταγωνιστικός και να πορεύεται σε δρόμους ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος αφού χαρακτήρισε κρίσιμη τη Γενική Συνέλευση, εξαιτίας των συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως αγορά, ως οικονομία και ως χώρα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και σημειώνοντας ότι οι αγρότες – μαχητές της γης, είναι μαθημένοι στη δουλειά και στα δύσκολα, περιέγραψε την κατάσταση όπως αποτυπώνεται μέχρι σήμερα λέγοντας:

“Ολοι σας γνωρίζετε πως φέτος φαινόταν ότι θα ήταν μία καλή χρονιά αλλά βλέπω να εξελίσσεται σε χρονιά με περιπέτειες. Τα καιρικά φαινόμενα τα οποία όπως φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσουν ακόμα, προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες κάποιες καταστράφηκαν εντελώς, κάποιες λιγότερο, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η παραγωγή.
Για το λόγο αυτό το οινοποιείου άνοιξε τις πόρτες νωρίτερα και άρχισε την εισκόμιση στα χαλάζοβαρεμένα αμπέλια του Δαμασίου ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την ζημιά των παραγωγών.
Ηταν μία απόφαση για να στηρίξουμε τους πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα παραγωγούς όπως επίσης κάναμε και πέρυσι με τα χαλάζοβαρεμένα αμπέλια του Τυρνάβου. Ωστοσο αυτό δεν θα πρέπει να έρθει σε κόντρα με την γενικότερη ποιότητα των σταφυλιών που θα έρθουν στο οινοποιείο για να μην επηρεαστεί η ποιότητα των προϊόντων μας , αφού η ποιότητα αποτελεί το δυνατό μας όπλο στην αγορά”.

Προειδοποιώντας ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο αν από τώρα δεν οργανωθεί ο συνεταιρισμός κάτι που σημαίνει ότι “οι τιμές αγοράς των σταφυλιών θα κυμαίνονται κάθε χρόνο έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι”, ξεκαθάρισε ότι ο συνεταιρισμός κράτησε τις τιμές πέρυσι ψηλά, το ίδιο θα γίνει και φέτος, για να σταθεί στα πόδια τους, ο αμπελουργός και η αμπελοκαλλιέργεια στον τόπο μας και στην χώρα γενικότερα.

“Θέλω λοιπόν από τη σημερινή μας Συνέλευση να κρατήσετε δυο βασικά μηνύματα:

Πρώτον, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός μας δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα.
Ελέγχουμε, όπως γνωρίζετε καλά, τα έξοδα μας, έχουμε προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς-συνεταιριστές.

Με μεθοδικά και προσεκτικά βήματα, χωρίς σπατάλες και υπέρμετρο ενθουσιασμό, γνωρίζουμε πώς να χαράξουμε σταθερή πορεία και να την ακολουθήσουμε, διορθώνοντας την αν χρειαστεί και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δεύτερον, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως στην δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική αγορά στην οποία απευθυνόμαστε, θα πρέπει πάντα να έχουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως δεν είμαστε οι μοναδικοί παίκτες. Υπάρχουν πολλές και δυνατές εταιρείες οι οποίες αγωνίζονται με όλα τα μέσα να αυξήσουν το ποσοστό τους στην αγορά. Γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προσεχτικοί διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.
Θα ήθελα λοιπόν να είμαι ξεκάθαρος:
Όλοι θα πρέπει να ξέρετε πως ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός θα συνεχίσει να βάζει πλάτη για σας, αλλά αν χρειαστεί όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη γι’ αυτόν”, τόνισε με νόημα ο κ. Τσιτσιρίγγος.

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνει φέτος η παραλλαβή των ποσοτήτων στάθηκε και στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιεί ο συνεταιρισμός λέγοντας:

“Κανείς δεν μπορεί σήμερα να προβλέψει το άμεσο μέλλον. Η ενεργειακή κρίση που χτυπά ήδη αδυσώπητα τις οικονομίες ολόκληρης της Ευρώπης, μπορεί ενδεχομένως να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση της αγοράς.
Είμαστε εδώ για να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο ή εμπόδιο που θα προκύψει.

Όλοι μαζί όμως, ενωμένοι και ακόμα πιο δυνατοί.
Αυτός είναι ο μόνος όρος επιβίωσης και ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης του πρώτου πανελλαδικού Συνεταιρισμού-πρότυπο σε ολόκληρη τη χώρα.
Αγαπητοί συνέταιροι όπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος θα
1. πάρουμε καρτέλα και εξαγορά
2. δεύτερον η ποινική ρήτρα θα ισχύει για τους αδικαιολόγητους παραγωγούς και τέλος
3. ζητώ την εξουσιοδότηση σας για την οργάνωση και διαχείριση όλων των προβλημάτων σχετικά με τον τρύγο

Θέλω να πω επίσης ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε μήνυση την ασφαλιστική εταιρεία γιατί τελικά δεν μας αποζημιώνει για τις ζημιές αυτές. Συνάδερφοι εμείς θα τις φτιάξουμε δικά μας χρήματα και οι διαφορές μας στέλνουν στα δικαστήρια
Σας ενημερώνω επίσης ότι τελείωσε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οινοποιείου των 500.000 ευρω και καταθέσαμε προς έγκριση στο πρόγραμμα των δεξαμενών της τάξης των 2 εκατομμυρίων που πήραμε απόφαση στην προηγούμενη γενική συνέλευση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ