Η ΔΗΠΑΚ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Μ. ΜΕΡΑ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗμοκρατική ΠΑνεπιστημονική Κίνηση Συνεργαζόμενοι Ιατρών Λάρισας

Ατυχώς, αλλά ίσως δικαιολογημένα εκ του πανικού που δημιουργεί η έλλειψη επιχειρημάτων, ο επικεφαλής της Ν.Ι.ΚΙ Ι.Σ.Λ κ. Γιαννακόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Η απώλεια ψυχραιμίας όμως του έμπειρου κ. Γιαννακόπουλου, παρ’ όλον ότι η απόσταση θέσεων και απόψεων που μας χωρίζει είναι αχανής, δεν δικαιολογεί ύβρεις και ψεύδη του τύπου:

«…. Διακηρύσσουν μάλιστα, πως προτιμούν σε ακραίες υγειονομικές κρίσεις να αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει, παρά να διακομίζονται και να νοσηλεύονται δωρεάν ασθενείς από τα νοσοκομεία στον ιδιωτικό τομέα! Και χωρίς ντροπή αγωνίζονται γι αυτό !!!»

Θεωρούμε υβριστική την αήθη μομφή του κ. Γιαννακόπουλου περί αδιαφορίας των υποψηφίων της ΔΗ.ΠΑ.Κ Συνεργαζόμενοι Ιατρών Λάρισας για τους θανάτους κατά την υγειονομική κρίση της πανδημίας, για την πρόκληση των οποίων μάλιστα «αγωνιζόμαστε» δίκην ανθρωπόμορφων τεράτων!

Φαίνεται δεν δύναται να διανοηθεί ο κ. Γιαννακόπουλος την αφοσίωση, την αλληλεγγύη, της εργασία μέχρι σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης των αγωνιστών ιατρών της πρώτης γραμμής, μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και ελλείψεων, μέσα σε υποβαθμισμένες και εγκαταλελειμμένες στην φθορά του χρόνου υποδομές, που θίγουν την αξιοπρέπεια αρρώστων και εργαζόμενων υγειονομικών, με μοναδικό κίνητρο την άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και την σωτηρία ζωών. Δεν αντιλαμβάνεται την αγωνία, την ανασφάλεια του αυτοαπασχολούμενου ιδιώτη ιατρού, που με συνέπεια ενεπλάκη και προσέφερε σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας στην περίθαλψη αρρώστων με COVID-19.
Φαίνεται ότι υπερέβη σε ένταση και περιεχόμενο την υποχρέωση, που ανέλαβε αυτοβούλως ή κατ’ ανάθεση, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κυβερνητική εγκληματική αποτυχία με τις επανειλημμένες πρωτιές της χώρας στην θνητότητα από COVID-19 και να δικαιολογήσει προς υποψηφίους ψηφοφόρους της παράταξης του την κυβερνητική πολιτική περί «νέου Ε.Σ.Υ», ισορροπών ασταθώς μεταξύ αντιφάσεων και ετερογενών και ανισότιμων συμφερόντων.
Το βάρος της ευθύνης της ενυπόγραφης εκτροπής του επί κεφαλής της Ν.Ι.ΚΙ Ι.Σ.Λ, με επίγνωση του διασπειρόμενου ενδοπαραταξιακού πανικού, προσπάθησε να επιμερισθεί κατόπιν εορτής ο κ. Μέρας με συνήθη, αλλά άνευ λόγου και πλαισίου επιθετική ρητορική, πέραν της επίκαιρης αντιστοίχισης της συνδρομής στον Ι.Σ.Λ σε ισοδύναμο καφέδων, για την αποτροπή πιθανώς της συζήτησης για αύξηση των εισφορών των μεγάλων ομίλων της περιοχής μας.

Κατά τα άλλα για την ταμπακέρα ουδεμία συζήτηση, ουδεμία αναφορά έστω και ακροθιγώς. Ούτε λόγος για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ατέλειωτες υπερωρίες, τις απλήρωτες εφημερίες, τις διπλάσιες κλίνες του ιδιωτικού τομέα και τις λίγες αναλογικώς προς τον πληθυσμό κρατικές κλίνες στην Λάρισα, τα διπλάσια νοσήλια που πλήρωσε το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι, εν μέσω υγειονομικής κρίσης στα ιδιωτικά νοσοκομεία, την εκμετάλλευση και τις χαμηλές αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού, τα ωράρια λάστιχο, τις μετακινήσεις για κάλυψη κενών, τα εντέλλεσθε, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, θέματα και προβλήματα ων ουκ έστιν αριθμός.

Στους ιδιώτες ιατρούς βεβαίως, σε αντιδιαστολή με τους αυτοαπασχολούμενους, περιλαμβάνονται και οι κλινικάρχες, οι ιδιοκτήτες μεγάλων διαγνωστικών εργαστηρίων, εργοδότες μισθωτών ιατρών, καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν εργαζόμενοι ατέλειωτες ώρες με επικρεμάμενη την απειλή του clawback, των ποιοτικών κριτηρίων για τα εργαστήρια, της συγκεντροποίησης, της μετατροπής τους σε ένα πλαίσιο αδυσώπητου ανταγωνισμού σε μισθωτούς εκμεταλλευόμενους από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ