ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ Τράπεζας Πειραιώς και του Γενικού Συμβουλίου ΣΕΤΑΠ δέχθηκε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνάντησε την πρόεδρο της ΔΑΚΕ, Ηρώ Φίλη, και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου ΣΕΤΑΠ, Ειρήνη Κωστοπούλου, Γεώργιο Αθανασίου και Χρήστο Πλέρο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με το χρονίζον αίτημά τους για την παροχή δυνατότητας στο προσωπικό της πρώην ΑΤΕ, που προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ και τώρα εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς, να μεταταγεί σε φορείς του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισαν πως πρόκειται για συλλογική διεκδίκηση των τραπεζικών υπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ, που ξεκίνησε μετά την απορρόφηση της τελευταίας από την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, την περίοδο των μνημονίων.

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ ανέφεραν, ειδικότερα, πως οι υπάλληλοι της ΑΤΕ είναι οι μόνοι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στους οποίους δεν δόθηκε δυνατότητα μετάταξης σε άλλον φορέα του δημοσίου. Τόνισαν, χαρακτηριστικά, ότι αυτό αποτελεί καταστρατήγηση της ισοτιμίας, με την οποία το δημόσιο οφείλει να μεταχειρίζεται όλους τους υπαλλήλους του.

Ο Χρήστος Κέλλας ενημερώθηκε, ακόμη, από την αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ, για τις προτάσεις, που έχουν υποβάλει διαχρονικά στους αρμόδιους υπουργούς και αφορούν τόσο την προοπτική μετάταξης όσο και το ενδεχόμενο μοριοδότησής τους σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του δημοσίου. Επιπλέον, επισήμαναν πως, στο σύνολό τους, πρόκειται για 2.200 άτομα, που είναι καταρτισμένα και μπορούν να προσφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε πολλαπλά πεδία των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΔΑΚΕ και σημείωσε, από την πλευρά του, ότι θα εξετάσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης του. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ευχαρίστησαν τον Λαρισαίο βουλευτή και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν σύντομα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ