ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συναντήθηκε με την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη την οποία προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Λάρισα

«Η δυναμική επανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος, μετά την περιπέτεια της πανδημίας, συνέβαλε καθοριστικά στα έσοδα του κράτους και τη δυνατότητα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό πιστώνεται στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, που διευρύνει τον ορίζοντα της τουριστικής αγοράς πέρα από το “ήλιος, θάλασσα και σουβλάκι”.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η στενότερη διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την τουριστική βιομηχανία. Έχοντας ως πρότυπο ανάλογες πρακτικές σε άλλες προηγμένες χώρες, και με διαπιστωμένη τη δίψα των επισκεπτών να γνωρίσουν και να γευθούν από κοντά φυσικά και γηγενή προϊόντα, κατανοώντας έτσι και πιο ολοκληρωμένα τον πολιτισμό κάθε χώρας, η σύζευξη των δύο αυτών θεμελιωδών τομέων της παραγωγικής μας δομής μπορεί να αποδώσει σπουδαίους καρπούς.

Και ταυτόχρονα να συμβάλει στην παραμονή στην επαρχία περισσοτέρων νέων που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τη νέα ώθηση που αναμένεται να υπάρξει στον αγροτουρισμό έπειτα από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Η αρμόδια υφυπουργός ανέφερε ότι με τις πρόσφατες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο συμπληρώνεται και βελτιώνεται η νομοθεσία του υπουργείου Τουρισμού για τα σήματα επισκέψιμων εγκαταστάσεων και τουριστικών προορισμών, που περιλαμβάνει τόσο επισκέψιμες εγκαταστάσεις, όπως τα επισκέψιμα οινοποιεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία, όσο και προσβάσιμους προορισμούς, όπως σήμα προσβάσιμου τουριστικού προορισμού, αλλά και επιχειρήσεις, όπως το σήμα προσβάσιμης τουριστικής επιχείρησης και σήμα τουριστικού καταλύματος φιλικού προς ζώα. Επιπλέον, θα επιτρέπεται και η παράλληλη λειτουργία χώρων εστίασης και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων στις εγκαταστάσεις που θα λάβουν τα σήματα αυτά, όπως ήδη προβλέπεται για τα επισκέψιμα ζυθοποιεία.

Δίκτυο αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού

Η κ. Ζαχαράκη ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή ότι οι προδιαγραφές των Σημάτων Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου και Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου, θα δημοσιευθούν σε ΚΥΑ εντός των επόμενων εβδομάδων, με πρώτη αυτή για τα επισκέψιμα ζυθοποιεία, ενώ θα ακολουθήσουν έπειτα τα επισκέψιμα ελαιοτριβεία και τα επισκέψιμα τυροκομεία.

Τέλος, η υφυπουργός Τουρισμού ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, διαθέτει 17,2 εκατ. ευρώ για τη θεσμοθέτηση για πρώτη φορά δικτύου αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα (AGTIS), με ψηφιακές πλατφόρμες, χάρτες, ειδικές εφαρμογές και ενέργειες branding και marketing.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για την ενημέρωση, την συνεχάρη για την προσπάθεια που γίνεται για την ουσιαστική αναβάθμιση του αγροτουρισμού, ενώ την κάλεσε να επισκεφθεί τον νομό της Λάρισας, που διαθέτει όχι μόνο μονάδες αγροτουρισμού, αλλά όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς έχει ένα από τα μεγαλύτερα μέτωπα παραλίας στο Αιγαίο, ορεινούς όγκους, όπως ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος, ιαματικές πηγές, θρησκευτικά μνημεία, όπως και σύγχρονες υποδομές για συνεδριακό τουρισμό.

Η υφυπουργός Τουρισμού με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία τη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ