ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ

Δείτε τί αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Με στρουθοκάμηλο παραλλήλισε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, την πολιτική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 21/10/2022, στη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε συγκεκριμένα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα γνωρίζετε, φαντάζομαι, αυτό το συμπαθές πτηνό με το μεγάλο σώμα, τον μεγάλο λαιμό, τα γουρλωτά μάτια, που στερείται της δυνατότητας να πετάξει -ανήκει στην ομάδα των ατροπιδοφόρων πουλιών- και λέγεται στρουθοκάμηλος. Έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η στρουθοκάμηλος, ξέρετε: Όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δεν τη βλέπουν οι άλλοι, επειδή δεν τους βλέπει αυτή. Έτσι και ο κύριος Μητσοτάκης, έσπευσε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής να βάλει τη συζήτηση σήμερα, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής, για να κρυφτεί, για να μην είναι στο Κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις».

Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα ο κ. Μητσοτάκης για να μας απαντήσει ποια ήταν η σχέση του με τους επιχειρηματίες, κ.κ. Μπίτζιο και Λαβράνο, που προμήθευσαν το παράνομο λογισμικό πρέντατορ στην Κυβέρνηση, με το οποίο παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτή, κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Έκαναν τα πάντα για να μην κληθούν μάρτυρες αυτοί οι δύο κύριοι στην εξεταστική επιτροπή. Γιατί, τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης; Όσο κι αν προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά, δημιουργώντας πολλές εταιρείες, δεν κατάφεραν να σβήσουν τα ίχνη τους. Πίσω από όλα αυτά κρύβονται τα ίδια πρόσωπα.

Να μας πει ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης τί απέγινε το λογισμικό πρέντατορ; Τι γίνεται τώρα, ποιοι ακούνε και ποιους ακούνε; Γιατί, όπως έγινε και με την παρακολούθηση του κ. Σπίρτζη, μπορούσαν με αυτό το εργαλείο να ακούν και να βλέπουν ακόμα και τις συνεδριάσεις της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία είναι μέλος ο κ. Σπίρτζης. Αυτά δεν είναι απλά πράγματα, είναι άθλια και σκοτεινά και υπάρχει η ατομική ευθύνη του επικεφαλής πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν γίνει κυβέρνηση θα ζητήσει όλη αυτή η σκοτεινή ιστορία να έρθει πράγματι στο φως, γιατί η Δημοκρατία δεν είναι ομερτά και δεν θα συμβιβαστεί με το σκοτάδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ