ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας παραπέμπεται για να δικαστεί πρώην στέλεχος εκπαίδευσης με έδρα τη Λάρισα που κατηγορήθηκε από υπάλληλο της υπηρεσίας – εκπαιδευτικό για βιασμό το 2021 και με απόφαση της υπουργού Παιδείας είχε τεθεί σε αργία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο συγκεκριμένος προϊστάμενος σε αργία θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα του βιασμού και το πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας  αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος ο συνήγορος της εκπαιδευτικού που  κατήγγειλε τον τότε προϊστάμενό της κ. Θωμάς Παπαλιάγκας σε δήλωσή του στο paidis.com ανέφερε τα εξής:

“Μετά από ενός έτους σε βάθος έρευνα τόσο σε προανακριτικό όσο και σε ανακριτικό επίπεδο το Συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των εγκλημάτων.

Τέτοιες υποθέσεις είναι πολύ επίπονες για το θύμα. Τα ψυχικά τραύματα που άφησαν οι πράξεις δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Το θύμα υπέστη ακόμη μεγαλύτερο βιασμό από τη στάση της υπερασπίσεως να τη λοιδωρεί στα μέσα ενημέρωσης. Τις απαντήσεις σε όλα αυτά τις έδωσε η πραγματικότητα.
Τον λόγο τώρα έχουν οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ