ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Δείτε τί αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωσή της

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ αποτελεί Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ως φορέας συγχώνευσης των κληροδοτημάτων ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΑΠΠΑ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΖΩΓΙΔΟΥ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ.
Δεν αποτελεί Δημοτική δομή.

Ως αυτοτελές Ίδρυμα, διοικείται από εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από Λαρισαίους πολίτες, εγνωσμένου κύρους.
Το Δημοτικό Γηροκομείο μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ύψιστου οργάνου διοίκησης, αποφασίζει για όλα τα θέματά του με απαρτία, σεβόμενο την νομοθεσία που διέπει το ίδρυμα, τις απόψεις των μελών του και καταλήγει στις αποφάσεις του μετά από ενδελεχή διερεύνηση και ουσιαστική συζήτηση, με γνώμονα την προστασία του ιδρύματος.

Η ομοφωνία δε των αποφάσεων αντανακλά και την ρητή συνοχή του.

Αρχές Νοεμβρίου του 1967, άρχισε η λειτουργία του προσωρινού γηροκομείου, το 1973 εγκρίνεται η μελέτη του νέου κτιρίου, τον Απρίλιο του 1980 αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο η έναρξη λειτουργίας του και τον Ιούλιο του 1981 άρχισε πλέον η τακτική του λειτουργία.
Σε όλη αυτή την μακρά περίοδο, το γηροκομείο της πόλης μας, ταλανίστηκε, όπως και σήμερα ταλανίζεται.

Η μακρά αυτή περίοδος έμαθε στους ανθρώπους του γηροκομείου τι σημαίνει να βαδίζεις μόνος σου. Έτσι και τώρα στον ίδιο μοναχικό του δρόμο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Το γηροκομείο όμως δεν πρέπει να αποτελέσει εργαλείο για κανένα μας, πόσο μάλλον να εργαλιοποιηθεί για πολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα, δεδομένου ότι αυτό δεν το ωφέλησε ποτέ ουσιαστικά, μιας και δεν υπήρξε ποτέ συνδρομή στην άμβλυνση των οξυμένων κατά καιρούς προβλημάτων του.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η συνδρομή των συμπολιτών μας, μερικών φορέων της πόλης και τοπικών και όχι μόνο επιχειρήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ