Η ΑΣΚΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΟΥ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)

Κατά τους τελευταίους μήνες η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας παρακολουθεί εμβρόντητη ένα σκηνικό απαξίωσης της εκπαίδευσης με σκληρά επιχειρηματικά παιχνίδια γύρω από τον έλεγχο των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου. Αποκορύφωμα ήταν η προ ημερών ανακοίνωση άμεσα εκτελεστής δικαστικής απόφασης με την οποία κλείνουν τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου. Πρόκειται για πολύ μεγάλη σχολική μονάδα με πάνω από χίλιους μαθητές και πολλές δεκάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικό-βοηθητικό προσωπικό.

Εκατοντάδες μαθητές , σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, πρέπει να αφήσουν το σχολείο τους εν μέσω του διδακτικού έτους, ενώ δεκάδες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι.

Είναι προφανές ότι οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα που το διεκδικούν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εκδίκαση της αίτησης για προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης διακοπής της λειτουργίας του σχολείου παρέστη δικηγόρος άλλου ιδιωτικού σχολείου της Λάρισας, προκειμένου να υποστηρίξει την τήρηση της …νομιμότητας, δηλαδή το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, που θα υποχρεώσει τους μαθητές να αναζητήσουν άλλο σχολείο για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους μετά από δύο μήνες μαθημάτων και ενώ πολλά από αυτά τα παιδιά προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, αν και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουμε ζήσει πολλές απαράδεκτες καταστάσεις. Μέχρι τώρα, βέβαια, είχαμε ζήσει τις αιφνιδιαστικές απολύσεις εργαζομένων. Τώρα περνάμε σε ανώτερο στάδιο: «Απολύονται» στη μέση της χρονιάς και οι μαθητές!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέπει μαθητές, γονείς και εργαζόμενους σε θύματα στο βωμό εξυπηρέτησης των οποιωνδήποτε επιχειρηματικών συμφερόντων. Απαιτούμε να γυρίσουν άμεσα στις τάξεις τους οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους και να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία που βίαια επιχειρείται να διακοπεί. Όσοι αρνούνται αυτήν την επιλογή, προτάσσοντας τα οποιαδήποτε εμπόδια, να τσακιστούν για να βρουν τρόπο να τα ξεπεράσουν. Καλύτερα να τσακιστούν αυτοί παρά να τσακίζουν μαθητές και εργαζόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ