Η ΆΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ” ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Με την πλάτη στον τοίχο» και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετίζω με μεγάλη χαρά την έκδοση αυτού του βιβλίου. Είναι ένα βιβλίο πολύ χρήσιμο, θα έλεγα πολύτιμο για εμάς, τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία αυτού του τόπου.

Ένα βιβλίο που φωτίζει τα γεγονότα της περιόδου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019). Κυρίως εστιάζει στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για την οικονομία και την κοινωνία. Προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα: Όντως χρέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα με 80 δις περίπου χρέος; Σκόπιμα υπερφορολόγησε τα μεσαία στρώματα; Ήταν η αιτία για ένα «τρίτο αχρείαστο μνημόνιο»; Παρόλο το μνημόνιο κατάφερε να μειώσει τις ανισότητες; Διαπραγματεύτηκαν πάντα με μέριμνα την προστασία των ανθρώπων που υπέφεραν από την κρίση; Πώς παίρναν τις κρίσιμες αποφάσεις;

Κατ’αρχήν πρέπει να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που μας έφεραν «με την πλάτη στον τοίχο». Όχι βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν εκείνοι που χρεοκόπησαν δύο φορές την οικονομία, μία το 2009 και μία το 2014 και παρέδωσαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία Ελλάδα χρεοκοπημένη οικονομικά και ηθικά και μία κοινωνία καθημαγμένη από την ανέχεια και τον φόβο. Κι εμείς, όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, στην παρουσίαση του βιβλίου, «είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι, γιατί σταματήσαμε την καταστροφή, ρυθμίσαμε το χρέος, βάλαμε τη χώρα και πάλι στις αγορές και αφήσαμε 37 δις στα ταμεία του Κράτους. Αυτή είναι η έμπρακτη απόδειξη της δικής μας διαχειριστικής ικανότητας. Εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πέτυχε μία οικονομική ομάδα που δεν είχε μάθει να έχει πάρε-δώσε με το σύστημα και τα σαλόνια της εξουσίας ούτε να γοητεύεται από τις νομοτέλειες των αγορών. Ήξερε να δουλεύει με γνώμονα την εντιμότητα. Και αυτό έγινε με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία.»

Και εμείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανάμεσά τους κι εγώ είμαστε περήφανοι, γιατί ήμασταν κομμάτι αυτής της τεράστιας προσπάθειας, που έγινε με το ήθος και τις αρχές της αριστεράς, χωρίς να καταχραστούμε ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια ταμεία της Πατρίδας μας. Αυτό για μένα είναι ο αληθινός Πατριωτισμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ