ΑΝΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ

Ανακοίνωση για το Κέντρο πληροφόρησης για την Κοιλάδα των Τεμπών, της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας Πολιτών στο δήμο Τεμπών

Η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών μας είχε συνηθίσει στην απραξία και την ακινησία της στους περισσότερους τομείς, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει σε σημείο να ξεπεράσει κάθε όριο.

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την πληροφορία ότι ο Δήμος Αγιάς προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη δημιουργία κέντρου πληροφόρησης για την Κοιλάδα Τεμπών, παρότι η κοιλάδα ανήκει χωρικά στο Δήμο Τεμπών.

Δεν υπήρξε από ό,τι φαίνεται κανένα ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή να συμμετάσχει στη δημιουργία αυτού του κέντρου μετά την πρόταση του «δικτύου Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», κλοτσώντας έτσι την ευκαιρία για εισροή χρηματοδοτικών πόρων στο Δήμο και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ατόπημα αυτό πρέπει να διορθωθεί, έστω και εκ των υστέρων, με τη συμμετοχή και του Δήμου Τεμπών στο εν λόγω εγχείρημα, διευρύνοντας τη δομή πληροφόρησης με την ταυτόχρονη λειτουργία κέντρου πληροφόρησης και εντός της κοιλάδας, είτε στο χώρο του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής, είτε σε χώρο εντός του οικισμού των Τεμπών ή στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Τεμπών.

Τα δύο κέντρα μπορούν να λειτουργούν παράλληλα με την αντίστοιχη ιδιαίτερη χωρική εξειδίκευση και θα μπορούσε κάλλιστα να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας με τη συμμετοχή, για παράδειγμα, των δύο Δήμων, της Περιφέρειας, της αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΕΝΟΛ) και των φορέων που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Η δημοτική αρχή οφείλει, χωρίς καμία καθυστέρηση, να αναλάβει πρωτοβουλίες, ακόμη και κατόπιν εορτής και να αποκαταστήσει το λάθος που διέπραξε, για το καλό του Τόπου μας.

Για την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη βιώσιμη Ανάπτυξη και την πρόοδο στο Δήμο Τεμπών
Ο προσωρινός Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Βασίλης Τσιούτρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ