ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε τί αναφέρει στην προγραμματική της πρόταση ενόψει της συνεδρίασης του δ.σ. η παράταξη

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση καταθέτουμε προγραμματική πρόταση αγώνα και συντονισμού με βάση την οποία θα ζητούμε να γίνει και η συγκρότηση του ΔΣ.
Η ελληνική κοινωνία προετοιμάζεται για τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η πρωτοφανής ακρίβεια και οι ραγδαίες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα δεν αντιμετωπίζονται με τα κυβερνητικά επιδόματα-κοροϊδία.

Οι μισθοί παραμένουν κατακρεουργημένοι ήδη από την τελευταία μνημονιακή δεκαετία. Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εκποιεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και χαρίζει τον δημόσιο πλούτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Συγχρόνως, πακτωλός δημόσιου χρήματος χαρίζεται απλόχερα για πολεμικούς εξοπλισμούς, στους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες, τους εφοπλιστές, στους ημετέρους εκτινάσσοντας τα κέρδη τους. Η χώρα, έχοντας μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, εμπλέκεται επικίνδυνα στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται σε ράλι ανταγωνισμών και αλληλοεκβιασμών.

Την ώρα που αναστενάζει ο λαός, οι κυβερνώντες καταλύουν τα δικαιώματα με αστυνομοκρατία και κατα-στολή, αθωώνουν παιδεραστές, μετατρέπουν την χώρα σε ένα απέραντο κέντρο παρακολουθήσεων και λοβιτούρων.

Στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας και η κυβέρνηση συνο-λικά, συνεχίζουν ακάθεκτοι την επίθεση τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών όσο και στα αντίστοιχα εργασιακά των εκπαιδευτικών με στόχο να επιβληθεί ένα σχολείο εμπορευματοποιημένο, κατηγο-ριοποιημένο, που θα λειτουργεί με όρους ιδιωτικής επιχείρησης, με τους/τις μαθητ(ρι)ες και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μετατραπεί σε φοβισμένους και υποταγμένους υπαλλήλους υπό τη δεσποτεία του εκάστοτε Διευθυντή. Η Τράπεζα Θεμάτων, η Ε.Β.Ε., η Αξιολόγηση είναι οι πιο χαρακτηριστικές πλευρές αυτής της πολιτικής. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι υπουργικές αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές είναι ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα οι εργασιακές σχέσεις μετατρέπονται σε λάστιχο, μια και παρά τους μόνιμους διορισμούς που έγιναν υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να εργάζονται ως αναπληρωτές. Οι συνάδελφοι-ισσες αυτοί αντιμετωπίζουν τεράστια προ-βλήματα: από το χάος στις τοποθετήσεις μέχρι την απειλή της αξιολόγησης, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως μια νέα γενιά εργαζομένων χωρίς δικαιώματα. Οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ισσες, μόνιμοι/ες και αναπληρωτές/τριες, πρέπει να συσπειρωθούν στο σωματείο, μέσα από τα οποίο θα μπορέσουμε όλοι/ες μαζί ενωμένοι/ες να δώσουμε τους δύσκολους αγώνες που είναι μπροστά μας.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μοιραία πέφτει μεγάλο φορτίο ευθύνης στους ώμους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Αυτά καλούνται να εμπνεύσουν τους/τις συναδέλφους/ισσες και να τους πείσουν ότι ένας μόνο δρόμος υπάρχει απέναντι στην ακραία επίθεση που δέχεται ο κλάδος: ο δρόμος της συσπείρωσης γύρω από τις ΕΛΜΕ, ο δρόμος του αποτελεσματικού συντονισμού, ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του αγώνα, μακριά από τις εκλογικές αυταπάτες και τις λογικές της ανάθεσης. Είναι φανερό πως οι συνδικαλιστές της κυβερνητικής ΔΑΚΕ δεν μπορούν και δεν θέλουν να λειτουργήσει το σωματείο με τέτοιο τρόπο όπως απέδειξε και η στάση τους το προηγούμενο διάστημα ,μιας και στην ουσία υποτάσσονται στην πολιτική της ΝΔ και της Κεραμέως.

Ως παράταξη επίσης βρισκόμαστε απέναντι στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό που έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αδιέξοδο και σε κινηματική απραξία. Έχοντας υπόψη όλα αυτά και αντιλαμ-βανόμενοι την ανάγκη συγκρότησης του προεδρείου σε αγωνιστική, αντικυβερνητική κατεύθυνση προτείνουμε ως πρόεδρο τον συνάδελφο και συναγωνιστή ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ τον οποίο οι συνάδελφοι εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους από όλες τις παρατάξεις. Καλούμε όσους δηλώνουν αντίθετοι με την εφαρμοζόμενη πολιτική της λιτότητας και διάλυσης του δημόσιου σχολείου να το αποδείξουν στην πράξη και με την ψήφο τους στη συγκρότηση προεδρείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ