ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Αποφασισμένοι να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που διεκδικούν εμφανίστηκαν σήμερα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δ.σ. του Αγροτικού Συλλόγου και συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμ.

Στη σημερινή σύσκεψη ο πρόεδρος του Α.Σ. Στέλιος Τσικριτσής αφού τόνισε ότι μόνο με τον μαζικό δυναμικό αγώνα οι αγρότες μπορούν να ελπίζουν σε ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά τους, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο που ασφυκτιά από τις τεράστιες αυξήσεις σε εφόδια και ενέργεια, αλλά και λόγω της αδυναμίας πώλησης των προϊόντων λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία αλλά και εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν φέτος στο σύνολο των προϊόντων που παράγει η περιοχή.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μαζικού συλλαλητηρίου με τρακτέρ την Κυριακή στον Τύρναβο ώστε οι αγρότες να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Κυρίαρχο αίτημα η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε ροδάκινα, νεκταρίνια, σταφύλια, κεράσια, αχλάδια και αμύγδαλα. Οι αγρότες επιμένουν στο να είναι κάθετη η αναπλήρωση σε όλα τα προϊόντα ώστε αν μην επαναληφθεί η κοροϊδία του 2020 όταν βάφτισαν ενισχύσεις DE MINIMIS τα ψίχουλα που έδωσαν για τα ροδάκινα.

Τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στα εξοχικά στις 11 το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένα στην κεντρική πλατεία για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου. Συγκεντρώσεις τρακτέρ θα πραγματοποιηθούν στις 10.30 το πρωί σε Δαμάσι και Αμπελώνα ώστε οι αγρότες να κατευθυνθούν στο συλλαλητήριο του Τυρνάβου.

Ο Αγροτικός  Σύλλογος καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής όλους τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ