ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΠΟΥΡΑΝΙ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΝ Πολιτείας Χρ. Τσιόπας, Φανή Λαγγιόλη – Μπίλιου, Μαρία Παιδή – Νασίκα, Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη

Μόνο με καρναβαλική πόλη (κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα υπερηφανευόταν) δεν μοιάζει φέτος ο Τύρναβος, ύστερα από 3 χρόνια απραξίας.

Θα περίμενε κανείς ότι η δημοτική αρχή συναισθανόμενη των ευθυνών της και της ανάγκης του τόπου να διατηρήσει και να γιγαντώσει ένα θεσμό, θα δούλευε όλο το προηγούμενο διάστημα και θα ήταν έτοιμη να παρουσιάσει προτάσεις και σχέδιο για τη φετινή διοργάνωση. Αντί αυτού του σχεδιασμού είδαμε μία δημοτική αρχή μέσα στην προχειρότητα να συγκαλεί απροετοίμαστη μια σύσκεψη για τη φετινή διοργάνωση, στην οποία εμφανίστηκαν ελάχιστοι εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής και ακόμη λιγότεροι επαγγελματίες για να εκφράσουν τις προθέσεις τους να συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη παρέλαση η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει ούτε τον ακριβή αριθμό αρμάτων, αλλά ούτε κατά προσέγγιση μπορεί να υπολογίσει τις συμμετοχές. Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι μία ακόμη πονεμένη ιστορία αφού όπως διαφάνηκε στη σύσκεψη κανείς από την πλευρά του δήμου δεν ήξερε ούτε τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου για τη διοργάνωση, ούτε ήταν σε θέση να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξεύρεσης και χορηγιών ώστε να είναι δυνατή η διαμόρφωση του τελικού κόστους των εκδηλώσεων.

Είναι θλιβερό για τον Τύρναβο και το δήμο Τυρνάβου γενικότερα, λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να διαλύονται εκδηλώσεις – θεσμοί δεκαετιών και να μην δίνεται η δέουσα σημασία, ανάλογη του μεγέθους, σε μια χρονιά που ο κόσμος διψάει για εκδηλώσεις.

Ανησυχούμε γιατί, είναι νωπές οι μνήμες από την διάλυση της γιορτής ανθοκομίας στον Αμπελώνα, επειδή η δημοτική αρχή αποφάσισε να τη διοργανώσει κατόπιν εορτής.

Ανησυχούμε γιατί, είναι νωπές οι μνήμες από την τραγική υποβάθμιση της γιορτής κρασιού που έμοιαζε με πανηγύρι σε χωριό μερικών δεκάδων κατοίκων.

Και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να υποβαθμιστεί το Τυρναβίτικο Καρναβάλι-Μπουρανί, επειδή η δημοτική αρχή θυμήθηκε ότι πρέπει να το διοργανώσει στα μέσα Ιανουαρίου. Αλήθεια δεν βλέπουν ότι η Ξάνθη έχει ήδη σχεδόν ολοκληρώσει τα άρματα και ετοιμάζει πυρετωδώς τις εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παρέλαση της 26ης Φεβρουαρίου, ενώ η Πάτρα που δίνει τον τόνο των εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει την τελετή έναρξης για σήμερα 21 Ιανουαρίου;

Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν ότι το Τριώδιο ανοίγει στις 5 Φεβρουαρίου σε δύο εβδομάδες δηλαδή και η Τσικνοπέμπτη είναι στις 16 Φεβρουαρίου;

Τί περιμένουν; Τον από μηχανής Θεό για να ετοιμάσει τη διοργάνωση ή σκέφτονται να αναθέσουν και το καρναβάλι σε ιδιώτη; Αν βέβαια δεν το έχουν κάνει ήδη, καθώς οι αναθέσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του δημάρχου και της σημερινής δημοτικής αρχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ