ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Μ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με την υφυπουργό Εργασίας

Συγχαρητήρια για το έργο που γίνεται στο δύσκολο πεδίο της ισότητας των δύο φύλων, με την συστηματική υπέρβαση αναχρονιστικών στερεοτύπων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα για τα μέτρα αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας, έδωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα. Η συνάντησή τους έγινε πριν από τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Σεξισμός στην εργασία».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την υφυπουργό, με τον εργασιακό νόμο 4808/2021 οι γυναίκες και οι άντρες προστατεύονται από τη σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας. Η Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2021 έγινε από τις πρώτες χώρες που κύρωσε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την Καταπολέμηση της Βίας και της Παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας. Μάλιστα, η χώρα μας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, είναι ανάμεσα στις δώδεκα χώρες παγκοσμίως που έχουν πετύχει πλήρη νομική ισότητα, και, επιπλέον, στα τελευταία τρεισήμισι χρόνια η γυναικεία ανεργία μειώθηκε κατά 6,5 μονάδες.

Γυναικοκτονίες και δημογραφικό

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συνάντησή τους, επεσήμανε στην αρμόδια υφυπουργό την ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ειδεχθών κρουσμάτων βίας εναντίον των γυναικών ή ακόμη και γυναικοκτονιών, που σοκάρουν την ελληνική κοινωνία με την συχνότητα της εμφάνισής τους.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το μέγα ζήτημα της δημογραφικής απίσχνασης, που επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που εργάστηκε ως αντιπρόεδρος στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό, αναγνώρισε ότι ελήφθησαν μέτρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως το επίδομα γέννησης ύψους 2000 ευρώ για κάθε παιδί. Ωστόσο, σημείωσε ότι απαιτούνται ακόμη περισσότερα και στοχευμένα μέτρα, με επιμονή και συνέπεια σε βάθος χρόνου για να φέρουν αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ