Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανακοίνωση, αναφορικά με την απόφαση της Super League 2 για την επ’ αόριστο αναστολή της διεξαγωγής των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων SL2 και της Κ19, εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα κάτωθι:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, επιφυλασσόμενο παντός νομίμου δικαιώματός του, ομόφωνα αποφάσισε τη διακοπή των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να μην έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα την υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ και ως εκ τούτου δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Ήδη στο νομό μας, υπάρχουν τρεις ομάδες SL2, οι ιστορικές και πολυπληθείς ΠΑΕ ΑΕΛ , ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, που θίγονται βάναυσα από την τελευταία εξέλιξη και τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής τους.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα. Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία από κοινού με τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και τον Τομεάρχη της ΚΟ, να καταθέσουμε ερώτηση στη βουλή και επίκαιρη ερώτηση στη συνέχεια. ν

Έκπληκτοι , παρακολουθούμε το ένα μετά το άλλο τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο του αθλητισμού.

Υπενθυμίζω ότι, μόλις πριν λίγο καιρό, το φθινόπωρο του 2022, 57 ΕΠΣ της χώρας ανέστειλαν το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μετά από σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση , ενώ το τείχος της αδιαλλαξίας και πρωτοφανούς υπουργικής αλαζονείας, διαφάνηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης

Ερώτησης που είχα καταθέσει προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Πριν μόλις δύο εβδομάδες στη Βουλή, η βουλευτής του ΜεΡΑ25 και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Σακοράφα, είχε έντονη αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, για τη «φωτογραφική» τροπολογία, προκειμένου να βγει εκτός Δ.Σ. της ομοσπονδίας στίβου ο Γιώργος Πομάσκι, που συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προπονητών, με κριτήρια πολιτικής δίωξης (ο προπονητής έχει κατέβει σε εκλογές με το ΚΚΕ), καταγγέλλοντας «εμμονή του κ. υφυπουργού, που όχι μόνο χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσιοδότηση ευτελίζοντάς την, αλλά ενεργεί και παράνομα, καθ’ υπέρβαση αυτής»

Σήμερα, μια νέα, μεγάλη κρίση στο ποδόσφαιρο, στη SL2 , έρχεται να συμπληρώσει το τοπίο της σύγκρουσης και της παρακμής.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως, παύει να είναι σύμπτωση.

Η συνεχιζόμενη αλαζονική στάση του κ. Υφυπουργού εντείνει την ανησυχία και τον προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι στον αθλητισμό, η κοινωνική προσφορά του οποίου είναι καθοριστικής σημασίας για το σήμερα και το αύριο της Χώρας»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ