Θ: ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΥΡΙΕ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ, Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ

Σχετικά με την επιστολή του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κιλελέρ Γιώργου Ακριβούλη που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρουμε τα εξής:

Αρχικά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου κατατέθηκε από αυτόν επίκαιρη ερώτηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις αναθέσεις του Δήμου Κιλελέρ για την εκτέλεση ενεργειακών έργων. Χωρίς να περιμένει αρμοδίως την απάντηση, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, διαβάσαμε επιστολή του στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο με την οποία εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή για απευθείας αναθέσεις σε ενεργειακά έργα τα οποία χαρακτηρίζει «καταφανώς μη βιώσιμα».

Να τον ενημερώσουμε ότι αρχικά ο Δήμος Κιλελέρ ανέθεσε στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον εθνικό φορέα για επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας) τη σύνταξη σχετικής μελέτης. Η μελέτη που συντάχθηκε αφορά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας το οποίο θα χρησιμοποιεί για πρώτη ύλη αγροτικά υπολείμματα όπως άχυρο, βαμβακιές και άλλα και όχι απόβλητα κτηνοτροφίας, τυρογάλακτος κ.λπ. που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις τις οποίες επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Ακριβούλης.

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που είναι βέβαιο ότι τα αγνοεί. Πριν την κατάθεση ερωτήσεων και τη σύνταξη των επιστολών του ας φροντίσει να ενημερώνεται σφαιρικά για τα θέματα που θίγει. Γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Μετά από τη σύνταξη της μελέτης από το ΚΑΠΕ επιτροπή από το Δήμο Κιλελέρ αποτελούμενη από εμένα, τους τότε αντιδημάρχους και προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νίκαιας και Πλατυκάμπου Αντώνη Ρεντζιά και Γιάννη Κουκούτση αλλά και τον σημερινό επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ιωάννη Ζαχαριά καθώς και μηχανολόγο του Δήμου ταξίδεψε στη Δανία.

Εκεί επισκέφθηκε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας το οποίο χρησιμοποιεί για πρώτη ύλη αγροτικά υπολείμματα. Ταξίδια επίσης πραγματοποιήθηκαν σε αντίστοιχα εξειδικευμένα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στη Γερμανία και τη Βουλγαρία. Τα αποτελέσματα των ταξιδιών πιστοποίησαν τη δυνατότητα κατασκευής παρόμοιου εργοστασίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ταξιδιών καθώς και για τη σύνταξη της μελέτης από το ΚΑΠΕ ενημερώθηκαν επανειλημμένως και διεξοδικά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και οι αντίστοιχες επιτροπές.

Ο Δήμος Κιλελέρ είναι από τους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές διερευνώντας αρχικά όλες τις πιθανές λύσεις και προέβη σε ενέργειες κατασκευής αντίστοιχων μονάδων (φωτοβολταϊκά πάρκα), ενισχύοντας παράλληλα και την αγροτική οικονομία.

Δεν θα απαντάμε περαιτέρω και δεν θα ακολουθούμε τον κ. Ακριβούλη στις πρακτικές του φθηνού εντυπωσιασμού και της δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων μέσω του τύπου.

Για τη Δημοτική αρχή τα ζητήματα που αφορούν στις ορθές πρακτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζητούνται και αποφασίζονται στα αρμόδια όργανα τα οποία αποτελούν και τον πυλώνα δημοκρατικής της λειτουργίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ