ΕΚΟΨΕ ΠΙΤΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Σειρά σημαντικών εκδηλώσεων σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και τεχνών Θεσσαλίας για το 2023,με σκοπό την προσφορά στην πνευματική ζωή της Θεσσαλίας.
Πρώτη εκδήλωση για το 2023 θα είναι η εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.30 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαρίσης όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Πέτρου Κασιμάτη «Αλέξανδρος Υψηλάντης. Ο τελευταίος πρίγκιπας».

Τα παραπάνω τονίστηκαν στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ του Συνδέσμου κατά την διάρκεια της οποίας έγινε και η καθιερωμένη κοπή πίτας.

Μιλώντας για τα σχέδια του Συλλόγου ο Πρόεδρος κ. Ντίνος Κόκκινος τόνισε ότι το επόμενο δίμηνο είναι η διοργάνωση εκδήλωσης αφιερωμένης σε σημαντικούς πεζογράφους καθώς και μουσικής βραδιάς αφιερωμένης στο γαλλικό κινηματογράφο σε επιμέλεια του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη.

Ο κ. Κόκκινος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους πιο σημαντικούς «σταθμούς» του Συνδέσμου τη χρονιά που πέρασε, μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, με τίτλο «Μνήμες Κατοχής», που παρουσίασαν στη Λάρισα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, η θεατρική παράσταση «Όλα τα κάστρα πέσανε», σε συνεργασία με τους λογοτέχνες δικαστές στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, η ποιητική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου παρουσιάστηκαν πολλοί νέοι και παλαιοί ποιητές.

Μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο ιστορικό δικαστήριο της οδού Σανταρόζα, όπου και είχαν παρουσιαστεί έργα Θεσσαλών καλλιτεχνών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ