Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η υποκρισία της Κυβέρνησης απαξιώνει συνεχώς τη δημόσια εκπαίδευση» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν την ατομική αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Οι αναχρονιστικές αντιλήψεις της Κυβέρνησης και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της, οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση σε πλήρη απαξίωση. Η εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, μεθοδεύει όχι μόνο τη μείωση των μισθών και των απολύσεων των εκπαιδευτικών αλλά και την ‘πριμοδότηση’ των λίγων με μισθολογικές αυξήσεις.

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε ομηρία , καθώς ενώ έχει παρέλθει η διετής δοκιμαστική τους περίοδο, η Υπουργός αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης τους και τους κρατά ως δόκιμους για τρίτη συνεχή χρονιά, κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών του υπαλληλικού δικαίου.

Αστοχίες, λάθη και παραλείψεις καταδικάζουν τη δημόσια εκπαίδευση και υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν το έργο τους σε υποδομές προβληματικές με τον αριθμό των μαθητών να υπερβαίνει κατά πολύ τα διεθνώς προβλεπόμενα, χωρίς υποστήριξη και επιμόρφωση, απουσία οποιουδήποτε αναγκαίου εξοπλισμού.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζονται από μεροληψία αφού σε κάθε διαδικασία επιλογής εφαρμόζονται κατά το δοκούν οι προβλεπόμενες διατάξεις καθώς καθημερινά αυξάνονται οι διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για άνιση και επιλεκτική μεταχείριση, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την αξιολόγηση των ενστάσεων των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού έργου δεν επιτυγχάνεται μέσω των εξυπηρετήσεων των ‘ημετέρων’ αλλά απαιτεί σύγχρονες αξιοκρατικές πολιτικές, με καθολική δίκαιη εφαρμογή και ισχύ για όλους τους εκπαιδευτικούς.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ