ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑΣ: ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου της ΣΥΝ Πολιτείας

Αυτή τη φορά δεν τα λέμε μόνο εμείς αλλά και οι ίδιοι έμποροι. Με αφορμή την κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αμπελώνα ο πρόεδρος τους κ. Σπύρος Γκατζηρούλης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση τους από την δημοτική αρχή. Κατηγόρησε τον δήμαρχο πως όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής και υγειονομική κρίσης δεν τους βοήθησε ‘’είτε δημιουργώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες είτε δίνοντας τη δέουσα προσοχή στην εικόνα της πόλης ώστε να γίνει πιο θελκτική και σύγχρονη’’.

Και έχει απόλυτο δίκιο. Εμείς τα λέμε εδώ και καιρό και αφού ενημερώσαμε τον εμπορικό κόσμο καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών. Στις προτάσεις μας περιέχονταν θέματα όπως η μείωση των δημοτικών τελών και η δυνατότητα ρυθμίσεων των οφειλών σε πολλές δόσεις. Ζητήσαμε επίσης από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες, να διοργανώσει εκδηλώσεις και δράσεις που θα βοηθήσουν την αγορά.

Όμως ο δήμαρχος πότε με κωλυσιεργίες και πότε αγνοώντας το περιεχόμενο των προτάσεων αλλά και τα προβλήματα των εμπόρων δεν έκανε τίποτα.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι απογοητευμένοι. Νιώθουν ανήμποροι και πάνω από όλα μόνοι. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος ζήτησε διάλογο με την δημοτική αρχή. Προφανώς και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά ίσως οι τοπικές κοινωνίες μπορούν συλλογικά να στηρίξουν την αγορά με κέρδος για όλους. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα στηρίζουμε.

ΥΓ.: Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμπελώνα ζητά από τον δήμαρχο να ‘’δείξει την δέουσα προσοχή στην εικόνα της πόλης ώστε να γίνει πιο θελκτική’’. Και ο δήμαρχος τον αποζημιώνει. Για μέρες τώρα ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο βρίσκεται στην τεχνητή λίμνη του πάρκου Αγίου Γεωργίου το οποίο κανείς δεν το είδε ώστε να το απομακρύνει!!! Με τέτοιες εικόνες (δείγμα αδιαφορίας και εγκατάλειψης) ο πρόεδρος είναι λογικό να ανησυχεί και να διαμαρτύρεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ