ΤΟ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ JOIST

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες τριών τμημάτων του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, είχαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο Πάρκο Καινοτομίας Joist. Πρόκειται για τα πρώτα διαδραστικά εργαστήρια τεχνολογίας για μαθητές και μαθήτριες, στο μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στα εργαστήρια του Joist, τα παιδιά μπορούν να μάθουν να χρησιμοποιούν τις προηγμένες τεχνολογίες σαν εργαλεία δημιουργικότητας, πειραματίζονται, συνεργάζονται, εμπνέονται και φτιάχνουν τις δικές τους εφαρμογές.

Τα παιδιά πήραν μέρος στη δημιουργία τρισδιάστατων αντικειμένων σε εικονικά περιβάλλοντα, είχαν μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και περιηγήθηκαν στην έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας» και στον εξοπλισμό των τεχνολογιών 3D Printing and Scanning.

Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, να κινητοποιηθούν και να αναζητήσουν το «τι» και το «πώς», μέσα από τη διαδικασία της εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας (Edutainment).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ