ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

«Είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργική συμβολή των Σαρακατσαναίων στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας του Έθνους μας. Είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες της σαρακατσάνικης φυλής. Είμαστε υπερήφανοι για το σπουδαίο έργο, που επιτελείτε, καθώς “μεταφέρετε” την ιστορία μας απαραχάρακτη και παραδίδετε την εθνική μας κληρονομιά, αναλλοίωτη, από γενιά σε γενιά. Μας κάνετε πιο αισιόδοξους για το μέλλον της χώρας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Αγιάς και Φαρσάλων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους προέδρους Γιώργο Γεωργουλάκο και Γιώργο Μπέη και τα μέλη των δύο Συλλόγων, για τις όμορφες εκδηλώσεις, εστίασε στη γενικότερη δράση τους, η οποία, όπως υποστήριξε, “αναβιώνει τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα των Σαρακατσαναίων, με την απαράμιλλη προσφορά στην πορεία του έθνους μας”.

Ο κ. Κέλλας, “παίρνοντας πάσα” από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργο Μουτσιάνα, αναφέρθηκε στη θετική έκβαση του ζητήματος της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε 15.000 Σαρακατσαναίους από τη Βουλγαρία, τονίζοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος, καθώς μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, την Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας και την συμπαράσταση και συνδρομή του Υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού Ανδρεα Κατσανιώτη, βαίνει προς επίλυση ένα δίκαιο αίτημα των Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας, που εδράζεται στο συνειδησιακό, ιστορικό και συναισθηματικό υπόβαθρο της ελληνικής καταγωγής τους».
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους, “η νέα χρονιά να φέρει υγεία και χαρμόσυνες ειδήσεις”, δηλώνοντας αισιόδοξος πως τα καλύτερα είναι μπροστά για τη χώρα και τους πολίτες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ