ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ DRONE ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Φωτογραφικό υλικό που συγκλονίζει συγκέντρωσε στον τόπο της τραγωδίας με το DRONE που πέταξε ο γνωστός Λαρισαίος κινηματογραφιστής Νίκος Μαυρόπουλος. Οι εικόνες από ψηλά δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και αποτυπώνουν με εύγλωττο τρόπο την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και τους δεκάδες αγνοούμενους.

Εν τω μεταξύ η μακάβρια λίστα όλο και μεγαλώνει αφού αν και επίσημα η Πυροσβεστική δίνει 38 νεκρούς η Ιατροδικαστής Λάρισας Ρ. Λεονταρή έκανε λόγο για 43 σορούς που έφτασαν στο νεκροτομείο για ταυτοποίηση. Η ιατροδικαστής τόνισε πως τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά, ηλικίας μεταξύ 20-30 ετών, επισημαίνοντας πως αρκετές σοροί είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Δυστυχώς όλοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει αύριο που θα ξαναρχίσουν οι έρευνες στα συντρίμμια του τρένου.

Την ίδια ώρα τον δικό τους Γολγοθά περνούν οι συγγενείς των ανθρώπων που αγνοούνται αφού η ταυτοποίηση των νεκρών εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκονται πολλές σοροί προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ηδη ζητήθηκε και ελήφθη υλικό dna από 52 άτομα σε μια προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ταυτοποίηση. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης από χθες το βράδυ μέχρι και απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Από την πλευρά του  δήμος Λαρισαίων διαθέτει είκοσι τρία (23) δωμάτια σε ξενοδοχεία της Λάρισας για τους συγγενείς θυμάτων και αγνοούμενων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας και θα παραμείνουν για τις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, δέκα δωμάτια μίσθωσε απευθείας  ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ η εταιρεία «Γ. Χίγκας Γεωτεχνική» έθεσε στη διάθεση του Δήμου όλα τα δωμάτια που είχαν κρατηθεί και προπληρωθεί για τις ανάγκες της εταιρείας για το διάστημα 2 – 5 Μαρτίου για την έκθεση «Agrothessaly», η οποία ως γνωστόν αναβλήθηκε.

Η διαχείριση των δωματίων γίνεται από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο και συνδράμουν στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί την εταιρεία Γ. Χίγκας  για την ευγενική της χειρονομία και την στάση αλληλεγγύης που επιδεικνύει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ