ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση ανεύρεσης και ανάσυρσης ανθρώπων από τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε χθες λίγο μετά τις 11.15 το βράδυ μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στο ύψος του Ευαγγελισμού λίγο πριν την κοιλάδα των Τεμπών.

Οι πυροσβέστες, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και μέλη της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια και διασώστη σκύλου που βρίσκονται στο σημείο περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως ώστε να μπουν στα 3 πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί από τη σύγκρουση και τη φωτιά.

Λόγω της εικόνας των βαγονιών εκφράζονται φόβοι για δραματική αύξηση των νεκρών της τραγωδίας.

Ηδη από τα υπόλοιπα βαγόνια και την εμπορική αμαξοστοιχία ανασύρθηκαν οι σοροί 32 ανθρώπων οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέα άτομα ηλικία 20 – 30 ετών.

Το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών θα γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από ιατροδικαστές που βρίσκονται στη θέση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση κάποιων νεκρών θα χρειαστεί η χρήση βιολογικών μέσων ταυτοποίηση λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι σοροί.

Εξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας από αργά το βράδυ όταν άρχισαν να καταφτάνουν συγγενείς επιβατών που έψαχναν να βρουν τα δικά τους άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάθεση των στενών συγγενών των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας υπάρχουν δύο τηλεφωνικές γραμμές στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας. Οι συγγενείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2410 683175 και 2410 683176.

Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΣΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ

Συγκλονιστικά ήταν όσα ανέφερε σήμερα μιλώντας στο OPEN TV για την τραγωδία με την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο οποίος ανέφερε σχετικά με την τραγωδία: «Ευτυχώς που δεν έγινε δύο χιλιόμετρα μετά μέσα στις σήραγγες, εκεί θα είχαμε παρά πολύ πιο τραγικά γεγονότα. Ειδοποιήθηκα από την Πολιτική προστασία στην Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία των νέων παιδιών που βγαίνανε από μέσα και βοηθούσαν τους άλλους να βγουν από το τρένο».

Ο δήμαρχος Τεμπών ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα στο τρένο υπήρχαν 348 άτομα. «Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια ήταν από 1200 μέχρι 1500 βαθμούς Κελσίου. Έλιωσαν τα σίδερα» περιέγραψε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ