ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού είναι η 6η Μαρτίου, η οποία καθιερώθηκε  από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο εσκεμμένης, απρόκλητης, συστηματικής και επαναλαμβανόμενης άσκησης βίας και επιθετικής συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών. Έχει διάφορες μορφές όπως: λεκτικός εκφοβισμός, κοινωνικός εκφοβισμός, σωματικός εκφοβισμός και διαδικτυακός εκφοβισμός, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε « Το χαμόγελο του παιδιού» 1 στα 3 παιδιά (32,4%), σε όλη την Ελλάδα, δέχεται εκφοβισμό.

Για το λόγο αυτό  την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στο 1ο Δ.Σχ. Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ενδοσχολική επιμόρφωση  από τα μέλη  της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του  σχολείου  κα. Σοφού Ειρήνη-  Ψυχολόγο  και την κα. Κιόρογλου Σοφία – Κοινωνική Λειτουργό. Σκοπός της συνάντησης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων του σχολείου ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών μετά από  προβολή σχετικών βίντεο και συζήτησης, η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η επαγρύπνηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας για έγκαιρη παρέμβαση και αντιμετώπιση.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά καταθέτοντας σκέψεις, εμπειρίες απόψεις και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να εκδηλωθούν φαινόμενα βίας στο χώρο του σχολείου τους.

Δημιούργησαν αφίσες και συνθήματα και κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης με  χρωματιστά μπαλόνια .

Να σημειώσουμε ότι τα μέλη της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.), κα. Σοφού Ειρήνη (ΠΕ23 Ψυχολόγος ) και  κα. Κιόρογλου Σοφία (ΠΕ30 Κοινωνική Λειτουργός) βρίσκονται στο σχολείο κάθε Πέμπτη από την 1η έως και την 5η διδακτική ώρα (12:25μμ )πραγματοποιώντας προγράμματα ψυχοκοινωνικής πρόληψης, παρέμβασης και υποστήριξης  στους μαθητές του σχολείου.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ