ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εκδήλωση της Τ.Ε. Λάρισας του κόμματος με ομιλήτρια την Κική Καρυώτη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ , με θέμα « ισχυρό ΚΚΕ βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας». Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κράτημα ενός λεπτού σιγής, για τα θύματα στα Τέμπη.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Κική Καρυώτη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό  τόνισε χαρακτηριστικά:

«Καλούμε κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να μην συμβιβαστεί με τη μισή ζωή που έχει τώρα. Να πάρει τη δική της θέση στον κοινό αγώνα αντρών και γυναικών, με βάση τα κοινά συμφέροντα απέναντι στον κοινό αντίπαλο την αστική τάξη. Γιατί σ αυτό τον κοινό αγώνα χτίζονται το θάρρος και η αντοχή, που αποτελούν πραγματική ασπίδα προστασίας για να αλλάξει τη ζωή της.»

Αυτό που συνέβη στα Τέμπη είναι αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στη ζωή όλων μας

Στη συνέχεια η Κική Καρυώτη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «αυτό που συνέβη στα Τέμπη είναι αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στη ζωή όλων μας, στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. Δηλαδή είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική που καθημερινά εγκληματεί ενάντια στους εργαζόμενους, άλλες φορές θυσιάζοντας τους όρους ζωής μας, το εισόδημά μας, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας και άλλες φορές θυσιάζοντας και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Ο παρονομαστής είναι κοινός: τα κέρδη του κεφαλαίου ή όπως πολύ χαρακτηριστικά λέει το σύνθημα που βροντοφωνάζουν χιλιάδες άνθρωποι σ όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες ‘’Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους’’ Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο αυτού του συστήματος».

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα

Στην συνέχεια η Κική Καρυώτη τόνισε:
Σήμερα, οι εργαζόμενες γυναίκες συνεχίζουν να βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια.
§ Οι εργαζόμενες των προγραμμάτων ολιγόμηνης δουλειάς, που βρίσκονται πριν τη σύνταξη και σε λίγο απολύονται.
§ Οι μισθωτές επιστήμονες, που βαφτίζονται “συνεργάτες” και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για να έχουν άδειες μητρότητας, άδειες “ειδικού σκοπού”, γονική άδεια και σχετικά επιδόματα.
§ Οι γυναίκες εμποροϋπάλληλοι, που δουλεύουν όλο και περισσότερες Κυριακές, για να μεγεθύνονται τα κέρδη των κολοσσών του Εμπορίου, των αλυσίδων supermarket.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, για τις γυναίκες δηλαδή που διατηρούν ένα γραφείο, ένα μικρό μαγαζί ή είναι αγρότισσες που δεν έχουν την δυνατότητα να αφήσουν το μαγαζί ούτε όταν γεννούν γιατί δεν υπάρχει κανενός είδους μέριμνα από το κράτος.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα. Παλεύουμε για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης, της πολύμορφης βίας και των διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας, των παιδιών. Απλώνουμε το χέρι στις οικογένειες των δολοφονημένων γυναικών που ζουν έναν πραγματικό Γολγοθά. Στηρίζουμε ολόψυχα την ανάγκη οικονομικής, νομικής, συμβουλευτικής στήριξής τους από το κράτος.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί κακοποίηση, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη βία στο χώρο εργασίας και στην προσωπική της ζωή. Δίχτυ ασφαλείας δεν είναι οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη βία και την παρενόχληση στο χώρο δουλειάς, που ψήφισαν όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.»
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ

Κλείνοντας, η Κική Καρυώτη κάλεσε τις γυναίκες να κάνουν μία νέα επιλογή: να πιστέψουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ.
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλούμε κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να μην συμβιβαστεί με τη μισή ζωή που έχει τώρα. Να πάρει τη δική της θέση στον κοινό αγώνα αντρών και γυναικών, με βάση τα κοινά συμφέροντα απέναντι στον κοινό αντίπαλο την αστική τάξη.
Γιατί σ αυτό τον κοινό αγώνα χτίζονται το θάρρος και η αντοχή, που αποτελούν πραγματική ασπίδα προστασίας για να αλλάξει τη ζωή της.
Εκεί γίνεται πράξη η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός κόντρα στον εγωιστικό τρόπο ζωής, κόντρα στην κοινωνική απομόνωση, που εκφράζονται και στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων γενικά στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Καλούμε τις γυναίκες να βγουν μπροστά, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, που πνίγουν λαούς στο αίμα στα πλαίσια του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Και ειδικά εδώ στην περιοχή μας.
Καλούμε τις γυναίκες να δυναμώσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσει η ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική δράση. Από τη θέληση και τη δράση της γυναίκας, από τη συμμετοχή της στο σωματείο της, στο ριζοσπαστικό γυναικείο σύλλογο, στο σύλλογο γονέων του σχολείου της εξαρτάται η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης για να είναι αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να δημιουργούνται ρωγμές σε αυτό το σάπιο σύστημα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ