ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Δήλωση της Αννας Βαγενά με αφορμή τη ψήφιση του ακαταδίωκτου για τους πραγματογνώμονες που διερευνούν το έγκλημα στα Τέμπη

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίζεται σήμερα, αντί να είναι ένα νομοσχέδιο αποκλειστικά αφιερωμένο στα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, είναι ένα νομοσχέδιο για προεκλογικές εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής. Αποτελείται από 132 άρθρα εκ των οποίων μόνο τα 21 αφορούν το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών. Και αυτό αποτελεί ασέβεια προς τα θύματα αυτής της τραγωδίας.

Όμως, έτσι μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, που 4 χρόνια τώρα ονομάζει όλες τις κρίσεις «θυσίες για τον λαό» και τις μετατρέπει σε ευκαιρίες για τους ημετέρους της.
Με το παρόν νομοσχέδιο, όμως, η ΝΔ ετοιμάζει κάτι ακόμα χειρότερο. Αφού ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ορίσανε τριμελή επιτροπή πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα, έρχονται σήμερα να ψηφίσουν -σε αυτό το νομοσχέδιο- το ακαταδίωκτο αυτών των τριών ανθρώπων, της επιτροπής, δηλαδή, που οι ίδιοι ορίσανε για να τους ελέγξει.

Όπως είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή «Tι φοβάστε και θέλετε να μη διώκονται οι πραγματογνώμονες που ορίσατε; Την αλήθεια δεν υποτίθεται ότι θα κληθούν αυτοί να διερευνήσουν; […] Όποιος θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια δεν φοβάται. […] Έναν μήνα τώρα δεν υπάρχει καμία διάθεση να απαντηθούν τα γιατί, έναν μήνα τώρα σχεδόν όλα μένουν αναπάντητα. […] Δεν νοιάζεστε για τίποτα και πρωτίστως για την ανθρώπινη ζωή. […]

Ποιος μπορεί πλέον να εμπιστευθεί έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που έχει αυτή τη συμπεριφορά; […] Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη.».

Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι’ αυτή την τραγωδία και πρέπει να αποδοθούν.

Για να μη γίνει η οργή της κοινωνίας ισοπέδωση των πάντων, αλλά να γίνει δύναμη αλήθειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ