ΤΟ 7ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης, 22 μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, με τους συνοδούς καθηγητές τους, ταξίδεψαν στο Λονδίνο από την Παρασκευή 10 Μαρτίου μέχρι την Τρίτη 14 του μήνα. Η επίσκεψη ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη και οργανώθηκε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο. Η επίσκεψη περιλάμβανε συνεργασία με το Ελληνικό Σχολείο του Λονδίνου, το μοναδικό που λειτουργεί εκεί στα πλαίσια της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό από το ΥΠΑΙΘ.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Δωροπούλου μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στο Wood Green στο Βόρειο Λονδίνο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις στο θέμα των ανθρωπιστικών αξιών στο σύγχρονο σχολείο. Συμμετείχαν από κοινού σε εργαστήριο δημοκρατίας, προωθώντας και υποστηρίζοντας τα ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ακόμα ξεναγήσεις σε αξιοθέατα της Βρετανικής πρωτεύουσας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Βρετανικό Μουσείο, που φιλοξενεί ως γνωστό μέρος των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς και το Μουσείο Φυσικών Επιστημών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το Hyde Park, το Big Ben με το Κοινοβούλιο, τα Ανάκτορα του Buckingham, το Green Park και το London Eye ήταν μερικά από τα αξιοθέατα της αγγλικής πρωτεύουσας που εντυπωσίασαν τα παιδιά και τράβηξαν την προσοχή τους.

Με την επιστροφή στο σχολείο οι υπεύθυνοι καθηγητές οργάνωσαν συζήτηση για την αποτίμηση της επίσκεψης και την αξιοποίηση των εμπειριών που αποκτήθηκαν από τους μαθητές για τους ίδιους αλλά και συνολικότερα για το σχολείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ