ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο ΜΙΣΕΜΟΣ …ΕΙΝΑΙ ΚΑΗΜΟΣ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Αρμονία Τέχνης και Xορού πραγματοποίησε στο δημοτικό θέατρο ‘’ΜΑΞΙΜ’’ στον Τύρναβο την χοροθεατρική παράσταση Ο ΜΙΣΕΜΟΣ …ΕΙΝΑΙ ΚΑΗΜΟΣ. Μία παράσταση αφιερωμένη στην ξενιτιά, ένας ύμνος στον άνθρωπο και την επιθυμία του για μια καλύτερη ζωή. Τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει για να τα καταφέρει.

Η ξενιτιά είναι δυνατή λέξη γιατί έχει μέσα της πόνο και ιστορία.
Δεν είναι λέξη που σκαρφίστηκε κάποιος λογοτέχνης. Γεννήθηκε μέσα απ’ τα σπλάχνα ενός λαού. Η ξενιτιά δεν είναι το μέρος, είναι η κατάσταση που ζει αυτός που φεύγει απ’ την πατρίδα του, απ’ το σπίτι του. Η αναχώρηση δεν είναι μόνο χωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα. Είναι μαζί και χωρισμός από μια ολόκληρη ζωή δεμένη με ορισμένο τόπο και με τα γύρω του άψυχα αντικείμενα. Κάθε ξενιτεμένος ζει με την ελπίδα του γυρισμού και γράφει στην ψυχή του ανεξίτηλες τις μνήμες της πρότερης ζωής.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν και εκφράστηκαν με κείμενα και παραδοσιακούς χορούς από τους μικρούς και μεγάλους χορευτές της Αρμονίας. Την παράσταση πλαισίωσε μοναδικά το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής ‘’Βλάμηδες’’ και η Χρυσάκη Δήμητρα, Κωνσταντίνου Αλέξανδρος. Συγκεκριμένα, πήραν μέρος οι μουσικοί:

Τραγούδι: Δήμητρα Χρυσάκη, Γεώργιος Θεοδωρίδης

Κλαρίνο: Δημήτριος Τσιούτσιας

Λαούτο: Γεώργιος Θεοδωρίδης

Ακορντεόν: Νικόλαος Ζιώγας

Κρουστά: Ανδρόνικος Καράκης

Κανονάκι: Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

Η Αρμονία Τέχνης και χορού θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και δούλεψαν με μεράκι για να πραγματοποιηθεί , καθώς και εκείνους που την παρακολούθησαν.

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στις 18 Απριλίου και ώρα 08:00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ