ΑΛ. ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ: Ο ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΤ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Επίσκεψη στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, πραγματοποίησε χθες, ο Καθηγητής Δενδροκομίας του Παν. Θεσσαλίας, Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας με την «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Σωτήρη Ταμπόση και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

“O ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, αποτελεί έναν από τους παλαιότερους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Οπωροκηπευτικών, όχι μόνο της περιοχής , αλλά και της χώρας . Παρόλα αυτά, τα διάφορα λειτουργικά του προβλήματα που δεν οφείλονται στον ίδιο τον Συνεταιρισμό, αλλά στην αδιαφορία και την κωλυσιεργία των Υπουργείων, είναι αρκετά, οδηγώντας τον σε οικονομική ασφυξία και δυσπραγία”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Παπαχατζής υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας με την «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος».

Σε συζήτηση μεταξύ του Καθηγητή Αλέξανδρου Παπαχατζή και του κ. Ταμπόση, προτάθηκαν βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις για την λειτουργία αλλά και την αξιοποίηση των φρούτων που διακινεί και επεξεργάζεται ο Συνεταιρισμός.

“Η καθυστέρηση για την καταβολή της οφειλόμενης επιδότησης από τον Αναπτυξιακό νόμο, στον οποίο εντάχθηκε ο Συνεταιρισμός και πραγματοποίησε την καινούργια του επένδυση σε σύγχρονες γραμμές συσκευασίας των φρούτων, αγγίζει τον ένα χρόνο. Ο Συνεταιρισμός όμως μέχρι τώρα έχει χρηματοδοτήσει και αποπληρώσει όλη την επένδυση με δικά του χρήματα, οδηγούμενος έτσι, σε κεφαλαιακή ασφυξία”, επισήμανε ο κ. Ταμπόσης, στην εφ’ όλης ύλης συζήτηση που είχε τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή.

Ωστόσο, υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του Καθηγητή Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, ότι από την θεσμική θέση του Βουλευτού Ν. Λάρισας, αν εκλεγεί, η απόλυτη του προτεραιότητα, θα ήταν αυτό που προτείνει και σε άλλους Συνεταιρισμούς, αλλά και σε ιδιωτικά Συσκευαστήρια και Ψυγεία συντήρησης αγροτικών προϊόντων. Να παράγεται αναγκαστικά, τουλάχιστον το 30% της ενέργειας που καταναλώνεται, μέσα από επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά, εγκατεστημένα στις σκεπές των κτιρίων τους.

Μπορεί αυτή να είναι μία καινοτόμος πρόταση για την χώρα μας, αλλά στην γειτονική Ιταλία, αντίστοιχες επιχειρήσεις, συμμορφώνονται υποχρεωτικά σε αυτό το πλαίσιο και καθίστανται έτσι, ακόμη πιο ανταγωνιστικές.
Δεν θα μπορούσε όμως η όλη συζήτηση, να μην επεκταθεί και στις δενδροκομικές καλλιέργειες της περιοχής.

Ο Καθηγητής Δενδροκομίας Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής και Διευθυντής του θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, HORTLAB», του Παν. Θεσσαλίας, τους διαβεβαίωσε ότι θέτει τις επιστημονικές υπηρεσίες του Εργαστηρίου στην καθοδήγηση του Συνεταιρισμού και των αγροτών μελών του, σε μία αναγκαία εκ των πραγμάτων Αναδιάρθρωση δενδροκομικών καλλιεργειών με νέες ποικιλίες, ζητούμενες από τις ντόπιες και διεθνείς αγορές.

Στηριζόμενοι δε, στις σύγχρονες τάσεις της εποχής μας και της «κυκλικής οικονομίας», ότι «τίποτε δεν πάει χαμένο» και δεν πετιέται, συμφώνησαν, ο Καθηγητής και το Εργαστήριό του, να καταθέσει προτάσεις στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, για την εμπορική αξιοποίηση και μεταποίηση των υποδεέστερων ποιοτικά φρούτων, που προκύπτουν από την διαδικασία της διαλογής, αλλά και των υποπροϊόντων τους, ώστε να μετατραπούν σε «λειτουργικά τρόφιμα», με μεγάλη οικονομική προστιθέμενη αξία!

Με μία ακόμη κίνηση ματ, ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου θα αποκτήσει μεγάλο γόητρο και θα γνωστοποιήσει παγκόσμια το όνομα του, με την συμμετοχή του σε Διεθνή Ευρωπαϊκά Προγράμματα, από κοινού με άλλες χώρες, που κατά καιρούς υποβάλλει και συντονίζει ο Καθηγητής Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής.

Ενώ, όπως δήλωσε ο κος Αλέξανδρος Παπαχατζής, όταν η πολιτική και οι πολιτικοί, δεν μιλούν μόνο την γλώσσα της υποκρισίας και των ανεφάρμοστων υποσχέσεων, αλλά έρχονται με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες και καινοτόμες προτάσεις, τότε η ανάπτυξη της περιοχής και η ευημερία των αγροτών, είναι δεδομένη.

«Έχω τη θέληση και τις γνώσεις, δώσε μου τη Δύναμη, να υλοποιήσω τις προτάσεις μας», αποτελεί το κύριο προεκλογικό σύνθημα του Καθηγητή Γεωπονίας, Αλέξανδρου Παπαχατζή και υποψήφιου Βουλευτή Λάρισας Ν. Λάρισας με την «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», αλλά και μία διασφάλιση και δέσμευση για τους ποιους ψηφίζουμε στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η ψήφος μας να μην πάει χαμένη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ