ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΑΝΑΣΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Άννα Βαγενά παρευρέθηκε στις 04/04/23 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα ‘’κόκκινα δάνεια’’, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από το κατάμεστο εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου στις 04/04/2023, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ και την προστασία νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτικής γης. Έδωσε μεγάλη ανάσα και ελπίδα στους χιλιάδες δανειολήπτες που ζουν με το άγχος και την αγωνία του πλειστηριασμού της περιουσίας τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι, η προστασία της πρώτης κατοικίας θα είναι η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Δεν πρόκειται όμως απλώς για προεκλογική υπόσχεση, πρόκειται για τον βασικό άξονα και προϋπόθεση προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

Ιδού η ρόδος, λοιπόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πρόταση. Είναι στο χέρι των άλλων προοδευτικών δυνάμεων να την αποδεχθούν και όλοι μαζί να απαλλάξουν την κοινωνία, τη μεσαία τάξη, τα νοικοκυριά, τους αγρότες από τη θηλιά που τους σφίγγει. Συνολικά 4.200.000 πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες νέες οφειλές σε τράπεζες, φαντς, εφορία και ΕΦΚΑ, ενώ ένα εκατομμύριο τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι.

Η πρότασή είναι απολύτως ρεαλιστική. Τεκμηριώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, από την ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ-οικονομολόγο και πρώην υπουργό, κ. Λ. Κατσέλη, από την Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Έφη Αχτσιόγλου, τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξη Χαρίτση, καθώς και τον δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρη Λυρίτση, που ήταν στο πάνελ της εκδήλωσης.

Το πιο σημαντικό όμως απ’όλα, είναι ότι έγινε μ’ενδιαφέρον αποδεκτή από τους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που ήταν παρόντες, όπως: Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), κ. Άγγελος Πιλάτης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας των Ελλήνων Δανειοληπτών, κ. Βαγγέλης Κρητικός, ο κ. Γιώργος Βελησάρης από την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, κ.ά. Σημαντικό ήταν αυτό που είπε ο κ. Μόσχος Κερασίδης, Διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών: «Στις μέρες μας γίνεται μια ‘’αθόρυβη’’ μετακίνηση της αγροτικής γης από τους αγρότες στους ‘’νέους τσιφλικάδες’’ και οι συνεταιρισμοί εξοστρακίζονται για να ευνοηθούν τα καρτέλ». Όλοι επεσήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που τους ζητήθηκε ο λόγος σε δημόσια διαβούλευση.

Αυτός είναι ο τρόπος που θα κυβερνήσει η καινούρια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η συμμετοχή όλων όσων γνωρίζουν τα προβλήματα του κόσμου και θα δώσουν τις λύσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ