ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Ξεπέρασε κάθε όριο η εγκληματική δράση κάποιου θρασύδειλου, άγνωστου προς το παρόν, εγκληματία, στον Αμπελώνα, ο οποίος κινούμενους κρυπτόμενος στο σκοτάδι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα ένα αθώο αδέσποτο ζώο, τσιπαρισμένο και στειρωμένο που φρόντιζε η γειτονιά και φιλόζωοι, στην ευρύτερη περιοχή του 3ου Δ.Σ. Αμπελώνα.

Το θλιβερό περιστατικό σήμανε συναγερμό στους ζωόφιλους που μετέφεραν τα ξημερώματα το ζώο σε κτηνίατρο με το άτυχο σκυλάκι να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Για το περιστατικό υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά αγνώστων ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τυρνάβου φέρνει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. καταθέτοντας το παρακάτω ψηφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου καταδικάζει απερίφραστα, την εγκληματική ενέργεια του πυροβολισμού της αδέσποτης σκυλίτσας, τα ξημερώματα της Κυριακής 09/04/2023, στον Αμπελώνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, θεωρεί ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε όλοι τα ζώα, οφείλουμε όμως να σεβόμαστε τα θεμελιώδη και απαραβίαστα δικαιώματα όλων των ζώων.

Άνθρωποι και ζώα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι σε ένα σύνθετο δίκτυο σχέσεων, πρέπει να θεμελιώσουμε αυτό το δίκτυο σχέσεων πάνω σε αρχές δικαιοσύνης και συμπόνιας.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ζώα και να τα προστατεύουμε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, απαιτεί να υπάρξει πλήρης διερεύνηση  της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι αυτής της ειδεχθούς πράξης, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ