ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΟΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της ΣΥΝ Πολιτείας Χρ. Τσιόπα στο δημοτικό συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το ΓΠΣ Αμπελώνα στο Πέτρινο δημαρχείο της πόλης μετά το Πάσχα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιόπας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

‘’Δεν μπορεί να συζητηθεί της έγκρισης του Γ.Π.Σ. Αμπελώνα και να ληφθεί απόφαση, χωρίς την ενημέρωση φορέων, μηχανικών και πολιτών. Πριν λοιπόν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση ή μη ενός σχεδιασμού που θα ορίσει το μέλλον της περιοχής θα πρέπει να μιλήσουν οι ίδιοι οι πολίτες που κατοικούν στον τόπο. Να εκφράσουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις του και όσες από αυτές θεωρηθούν σωστές να ενταχθούν στον ΓΠΣ.

Το ότι η περιοχή του Αμπελώνα δεν έχει ΓΠΣ αυτό δημιουργεί πολλές αρρυθμίες στην ανάπτυξή της. Το σχέδιο αυτό εκπονείται από το 2011, χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια να γίνει παραδοτέο. Δύο εβδομάδες καθυστέρηση μάλλον θα ωφελήσει. Προτείνω να γίνει μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο στον Αμπελώνα όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση από τους μελετητές και συζήτηση με του δημότες’’.

Το δημοτικό συμβούλιο με βάση την πρόταση του κ. Τσιόπα αποφάσισε να πραγματοποιηθεί ημερίδα μετά το Πάσχα στο Αμπελώνα όπου θα παρουσιαστεί η μελέτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ