Ρ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

«Στις εκλογές αυτό που κρίνεται είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας». Αυτό τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας, μιλώντας σε σύσκεψη της ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ.

Ο Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι , «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι και αυτή αντιλαϊκή. Μαζί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν το «Ταμείο Ανάκαμψης», το νέο υπερ-μνημόνιο που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού, έχουν προσυπογράψει τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, προχωρούν την πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης», που μετατρέπει την Ενέργεια σε όλο και πιο απρόσιτο εμπόρευμα. Εχουν υπερψηφίσει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΝΔ κατά 70% το ΠΑΣΟΚ και κατά 50% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν υποστήριξαν τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ με μέτρα στήριξής του λαού».

Ιδιαίτερα στάθηκε στο έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου οι ζωές μας που έχουν αξία, αλλά δυστυχώς μέσα στον καπιταλισμό γίνονται κόστος. Αυτή την πολιτική του κόστους – οφέλους, την εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, το κράτος τους και για αυτό δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας για τη χωή του λαού».

Ο Ρίζος Μαρούδας μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: « όπου πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, με την οργάνωσή σε Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, με την αγωνιστική διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα και τις άλλες μορφές, σε συμπόρευση με τον υπόλοιπο λαό, όπου ξεπεράστηκε η λογική των λύσεων από τα πάνω, υπήρχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Πρόσφατα, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός και δεν προβλεπόταν καμία επιστροφή φόρου πετρελαίου στο αγροτικό πετρέλαιο, κάτω από την πίεση των μπλόκων ανακοινώθηκαν 76 εκατ. ευρώ. Επίσης, ορισμένα αδιάθετα εγχώρια προϊόντα -κυρίως φρούτα- θα πάρουν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος».

Ταυτόχρονα με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα σούπερ μάρκετ για το “καλάθι του Πάσχα” , επισήμανε μεταξύ άλλων ότι, «το ΚΚΕ ζητά εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει στους κτηνοτρόφους τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής τους και εισόδημα επιβίωσης. Το ίδιο αφορά και τις ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης που είναι κομμένα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, άλλα μέτρα για προσιτές τιμές και εισόδημα που να επιτρέπει επαρκή και ποιοτική διατροφή όλο τον χρόνο».

Κλείνοντας τόνισε ότι, «το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής», για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής. Η πείρα των αγώνων στην E-FOOD, στην COSCO, των αγροτών και αλλού δείχνει ότι ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε επίδοξους – παλιούς και νέους – κυβερνητικούς «σωτήρες» και «προστάτες». Συνεπώς, μπροστά στην κάλπη, πρέπει ο λαός να κάνει δικιά του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη δύναμη που μάχεται για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και το έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ