ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΥΝΟΙΑ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ DE MINIMIS ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ

Αναφορά προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης

Για σκανδαλώδη εύνοια με επιλεκτική χορήγηση ενισχύσεων de minimis σε αμπελοκαλλιεργητές συγκεκριμένων νομών, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Πρόεδρου Α.Σ. Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας, σύμφωνα με την οποία ζητείται η στήριξη των παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού όλων των νομών της χώρας μέσω της καταβολής αποζημιώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis)  και η άρση της αδικίας για χορήγηση de minimis μόνο σε παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού συγκεκριμένων νομών.

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι «η απόφαση χορήγησης de minimis σε παραγωγούς συγκεκριμένων νομών συνιστά σκανδαλώδη εύνοια υπέρ αυτών αφού δημιουργεί παραγωγούς δυο ταχυτήτων και υπονομεύει την προσπάθεια μας να είμαστε ανταγωνιστικοί στην παραγωγή του προϊόντος.»

Επισημαίνεται η ανάγκη για σεβασμό «στην προσπάθεια που καταβάλουν οι σταφυλοπαραγωγοί για να παράγουν ένα ακριβό και απαιτητικό προϊόν σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή» και ζητείται να συμπεριληφθούν στην ενίσχυση οι παραγωγοί όλων των νομών   της χώρας, «αναιρώντας κάθε προσπάθεια διάκρισης μεταξύ αυτών.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ