Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΑΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

Στην Αγιά συνέχισε τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η ένθερμη ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμά της, σε μια μεγάλη συγκέντρωση που είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί στην περιοχή, έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αγιά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από τη νέα προοπτική που ανοίγεται για το ΠΑΣΟΚ , αλλά και τις πρόσφατες αγροτικές εξελίξεις στην περιοχή, από τα οικονομικά άχθη που συνθλίβουν την κοινωνία, καθώς και τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Η Λαρισαία Βουλευτής υπενθύμισε την παρέμβασή της αναφορικά με την εξαίρεση των αμυγδαλοπαραγωγών και άλλων παραγωγών της περιοχής από τις ενισχύσεις de minimis, κάνοντας λόγο για «προκλητική αδικία και δημιουργία αγροτών δύο ταχυτήτων, εν συγκρίσει με άλλες περιοχές που επιλεκτικά αποζημιώνονται προεκλογικά, ενώ φέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά απώλειας αγροτικού εισοδήματος». Επιπλέον, εστίασε στις καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της 17ης Απριλίου, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για «τάχιστη αποζημίωση των πληγέντων, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση».

Περαιτέρω, παρουσίασε επιγραμματικά τις αναρίθμητες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τόσο εξειδικευμένα για ζητήματα της Αγιάς όσο και συνολικά για θέματα του Νομού Λάρισας. «Τίμησα την ιερή εντολή που μου δώσατε, ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο της υπεύθυνης προγραμματικής αντιπολίτευσης, μακριά από τον λασπώδη λαϊκισμό και την εύκολη διολίσθηση στο ψεύδος», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτήρισε «”βόμβα” στα θεμέλια της κοινωνίας, που πρέπει άμεσα να απενεργοποιήσουμε» την εκτόξευση των χρεών πολιτών, αναφέροντας πως «4.000.000 ΑΦΜ χρωστούν στην εφορία, 2.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστούν στον ΕΦΚΑ, 90 δις “κόκκινα” δάνεια έχουν περάσει ήδη στα χέρια των funds». Στηλίτευσε ως «απόλυτη αποτυχία» τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών, ενώ ανέλυσε τις λύσεις που έχουν επεξεργαστεί στο ΠΑΣΟΚ «για αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, καθώς και θωράκιση των δανειοληπτών απέναντι στον καλπασμό των επιτοκίων και την κερδοσκοπία των τραπεζών».

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε εκτενώς τις “κόκκινες γραμμές” του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το Κοινωνικό Κράτος και τα δημόσια αγαθά, με ειδικές αναφορές στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Λάρισας, στο δημόσιο χαρακτήρα του νερού, καθώς και στα ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρουσίασε, επίσης, συγκεκριμένες προτάσεις «αξιοποίησης των φυσικών πλεονεκτημάτων του ευλογημένου Τόπου μας», με στοχευμένα κίνητρα «για τα παιδιά μας, για τους μικρομεσαίους, τους μη προνομιούχους, για όλους όσοι δεν έχουν ούτε “κουμπάρους” ούτε “κολλητούς” να τους βολέψουν …”κατά παρέκκλιση”».

Η Ε. Λιακούλη, τέλος, υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι “κολυμπήθρα του Σιλωάμ” για πολιτικούς γυρολόγους. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εδώ, στο ΠΑΣΟΚ της ψυχής μας, γιατί η πολιτική δεν είναι για να βολεύει τα ατομικά σχέδιά μας, αλλά για να στεγάζει τα συλλογικά όνειρά μας. Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί πορευτήκαμε στα δύσκολα, μαζί συνεχίζουμε, πιστοί στον Πράσινο Ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ