Η ΔΡΑΣΗ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΕΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα για την καταπολέμηση της ευδεμίδας και την αξία της ένταξης των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής στη δράση «Κομφούζιο», διοργάνωσε σήμερα στο Μαξίμ ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στην εκδήλωση που είχε ως θέμα:
«ΕΥΔΕΜΙΔΑ
– Τρόποι Αντιμετώπισης του σημαντικότερου εχθρού της Αμπέλου
– Εφαρμογή της παρεμπόδισης της Σύζευξης της Ευδεμίδας (Κομφούζιο) στο Αμπέλι», ανέπτυξαν εισηγήσεις οι κ.κ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Προϊστάμενος Τμ. Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Αν. Δντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Αν. Διευθυντής, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ Υπάλληλος Τμήμα φυτικής Παραγωγής Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΟΥΖΙΔΗΣ Γεωπόνος NOVACERT.

Εκείνο που τονίστηκε κατά κόρον από τους εισηγητές είναι ότι σήμερα η δράση «Κομφούζιο» είναι μονόδρομος για την καταπολέμηση της ευδεμίδας στην αμπελοκαλλιέργεια και ως εκ τούτου οι αμπελοκαλλιεργητές της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Τυρνάβου θα πρέπει να ενταχθούν στο σύνολό τους στη δράση, λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον η χημική καταπολέμηση της ευδεμίδας δεν είναι τόσο αποτελεσματική τόσο λόγω της μείωσης της αποτελεσματικότητας των σκευασμάτων λόγω διαφόρων παραγόντων όσο και λόγω της αύξησης του πληθυσμού του σημαντικότερου εχθρού του αμπελιού.

Στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγκος που ευχαρίστησε τους εισηγητές για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του συνεταιρισμού, τους εκπροσώπους των αρχών για την παρουσία τους και τους αγρότες για τη μαζική συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπίλης και ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ