ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΆΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ

«Τα χωριά μας ερημώνουν και απαιτούνται ριζικά μέτρα αναστροφής αυτής της κατάστασης, προκειμένου να βρει ξανά την ισορροπία της η ύπαιθρος» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ακης Νασιώκας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χωριά της Π.Ε. Λάρισας.

Σε συναντήσεις του υποψήφιου βουλευτή, με κατοίκους στην Καλλιπεύκη, στην Καρυά και στην Ολυμπιάδα, το πρόβλημα της ερήμωσης των χωριών κυριάρχησε στις συζητήσεις, κατά τις οποίες αναλύθηκαν οι αιτίες του φαινομένου και προτάθηκαν λύσεις που θα μπορούσαν να βάλουν φρένο στην συνεχώς αυξανόμενη εγκατάλειψη των χωριών.

«Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους νέους, ώστε να παραμείνουν στα χωριά τους» τόνισε ο κ. Ναισώκας, επισημαίνοντας ότι «το φαινόμενο αυτό, είναι –μεταξύ άλλων- και συνέπεια της αδιαφορίας που έχει επιδείξει η κυβέρνηση, απέναντι τόσο στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, όσο και στους νέους που επιθυμούν να μείνουν στον τόπο τους, αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο. Η ερήμωση των χωριών μας, αποτελεί μεγάλη απειλή για την οικονομία του τόπου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ