Ο ΑΠ. ΠΕΚΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Λάρισας επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Απόστολος Πέκας.
Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Πέκας σημειώνει τα εξής:

«Επισκέφτηκα πρόσφατα το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Λάρισας και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το σύνολο της επιστημονικής ομάδας.

Ενημερώθηκα για την ιδιαίτερα σημαντική δουλειά που πραγματοποιείται στις δομές καθώς επίσης και για την καινοτόμα προσπάθεια του «Εργαστηρίου Ζωής» που συνδυάζει την πρόληψη με την τέχνη, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Το γεγονός πως τα παραπάνω πραγματοποιούνται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αξίζει, εκτός από τα ειλικρινή συγχαρητήρια όλων μας, και την προσπάθεια μας για την βελτίωση των συνθηκών αυτών.

Η χρόνια υποστελέχωση των οργανισμών από μόνιμο προσωπικό, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, το ιδιαίτερα προβληματικό, από την πρώτη μέρα της σύστασής τους, θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους οργανισμούς αλλά και η ανυπαρξία συγκεκριμένης εθνικής στρατηγικής για τις εξαρτήσεις δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση αλλά και την θεραπεία.

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση οφείλει μέσα από την δημιουργία Εθνικής Αρχής για τις Εξαρτήσεις, να σχεδιάσει συγκεκριμένη εθνική στρατηγική για τις εξαρτήσεις, στηρίζοντας τις δομές για την πρόληψη και την θεραπεία και αξιοποιώντας παράλληλα τις προτάσεις των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

Είναι ακόμα σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας στην κατεύθυνση αυτή καθώς η παρέμβαση των οργανισμών αυτών, αφορά τη δημιουργία και τη στήριξη μίας αλληλέγγυας κοινωνίας συνοχής, στη οποία κανείς και καμιά δεν «θα μένει πίσω», κάτι που βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο της επιστημονικής ομάδας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα μου να τους συναντήσω, για τον χρόνο τους αλλά και την διάθεσή τους να συζητήσουμε εις βάθος. Το ίδιο και τον κύριο Δημήτρη Δεληγιάννη, αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας & Διά βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ