ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομό Λάρισας μιλά στο paidis.com για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, του προσωπικούς του στόχους και τους στόχους του κόμματός του 

Συνέντευξη στον Γ. Παιδή

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ακης Νασιώκας λίγες μόνο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ανοίγει τα χαρτιά του και περιγράφει τους στόχους του, τα σχέδιά του για το νομό και την πόλη αλλά και για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών:

Το 2019 ο λαός της Λάρισας σας εξέλεξε Δημοτικό Σύμβουλο. Τι είναι αυτό που σας έσπρωξε το 2023 στην κεντρική πολιτική σκηνή

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας και εν συνεχεία η εμπιστοσύνη όλων των παρατάξεων στο πρόσωπό μου για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εμπειρία που αποκόμισα από την παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση είναι πολύτιμη. Η εμπλοκή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή ήρθε ως απόρροια της εκτίμησης και εμπιστοσύνης του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη προς το πρόσωπό μου, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα και με γεμίζει με ευθύνη. Αισθάνομαι έτοιμος να κάνω το βήμα παραπάνω σε μια πορεία για την οικοδόμηση από την αρχή μιας ισχυρής και μαζικής Δημοκρατικής Παράταξης.

Ποιος ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και ποιος ο προσωπικός σας στόχος;

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό πόλο του πολιτικού μας συστήματος. Η Παράταξή μας προσπαθεί να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα για την ολική εκλογική της επαναφορά προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας, μακριά από συμπεριφορές που μας πλήγωσαν, με μεγάλη ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Ο προσωπικός μου στόχος είναι φυσικά η εκλογή μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα μηνύματα που λαμβάνω τους τελευταίους πολλούς μήνες που έχω ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία μου είναι άκρως ενθαρρυντικά και πιστεύω ακράδαντα πως τόσο ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ , όσο και ο προσωπικός μου θα επιτευχθούν.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που, κατά τη γνώμη σας, απασχολούν τους πολίτες;

Το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα. Προφανώς και η παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική κρίση έχουν παίξει ρόλο στην αύξηση των τιμών, όμως και η κυβέρνηση δεν θέλησε να ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλανίζει κυρίως τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε από νωρίς συγκεκριμένες προτάσεις κατά της ακρίβειας, οι  οποίες έχουν εφαρμοστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και είχαν άμεσα αποτελέσματα. Σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή μας αντιμετωπίζουν επίσης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, καθώς το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά πολύ. Γενικότερα ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται ένα νέο σχεδιασμό που θα αλλάξει την αρνητική του πορεία.

Θεωρείται ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, λαμβανομένου υπόψη πως οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής;

Οι εκλογές που έρχονται θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μια εκλογική αναμέτρηση γίνεται απλώς για να γίνει. Θα πρέπει να διερευνηθούν προγραμματικές συγκλίσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητούν ισχυρή εντολή με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να έχει τη δυνατότητα  δημιουργίας μιας κυβέρνησης συνεργασίας με έντονο το σοσιαλδημοκρατικό στίγμα. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μη θέλουν τη διερεύνηση της δυνατότητας μιας τέτοιου τύπου κυβέρνησης και αυτό κατά τη γνώμη μου μειώνει της πιθανότητες  αποφυγής των δεύτερων εκλογών.

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Λάρισα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα και σήμερα ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι σε αυτή. Θα ήθελα μια πόλη και ένα νομό πρωτοπόρο σε όλους του τομείς, που να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα πολλά συγκριτικά του πλεονεκτήματα, δίνοντας δυνατότητες και ευκαιρίες στους κατοίκους του, και ιδιαίτερα στους νέους, να βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή τους. Οι δυνατότητες υπάρχουν, αλλά λείπει ο σχεδιασμός και η διάθεση για διεκδίκηση πραγμάτων και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις για όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας. Η Λάρισα του μέλλοντος θα πρέπει να είναι οικονομικό πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο, μια πόλη και ένας νομός πρότυπο, ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης για τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ