ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν γυρίζουμε πίσω, πάμε μπροστά, σταθερά και τολμηρά!», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική επιλογή και λύση, ο μόνος δρόμος για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας, δε γυρίζουμε πίσω, πάμε μπροστά, σταθερά και τολμηρά» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα κ. Χρήστος Καπετάνος στην κεντρική του προεκλογική ομιλία στη Λάρισα, σε ένα γεμάτο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ.

Όντας ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής που «τόλμησε» να κάνει χρήση του συγκεκριμένου χώρου για πολιτική εκδήλωση και σε ένα ένθερμο κοινό κάθε ηλικίας που τον αποθέωνε με κάθε λεκτική αφορμή, ο κ. Καπετάνος ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν «τον μοναδικό δρόμο σταθερότητας, το μοναδικό αναγνωρισμένο διεθνώς δρόμο, το δρόμο προς το αξιοπρεπές παρόν και ευοίωνο μέλλον που έχει ήδη αρχίσει να περπατά η χώρα μας με οδηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στη Διακυβέρνησή της.»

Συγκινημένος, ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες για την παρουσία τους, που προσήλθαν για να τον ακούσουν

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ»

«Το μόνο πραγματικό γεγονός, υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του, η μόνη αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη, σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό , που μπορεί και το κάνει, να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα μας.

Η οικονομία βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία, μετατρέποντας την χώρα μας σε έναν ισχυρό διεθνή παίκτη, μετατρέποντάς την σε πόλο επενδύσεων , που φέρνουν ανάπτυξη σε περιοχές ξεχασμένες για δεκαετίες.

Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει γίνει μία ισχυρή, αναπτυγμένη οικονομία, που δίνει ευκαιρίες στους νέους και στις νέες να σχεδιάζουν το μέλλον τους στη χώρα μας και να τη «μεγαλώνουν», σε πληθυσμό και δυνάμεις.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ποτέ από τη Μεταπολίτευση καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες κρίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά χάρη, πρώτα απ’ όλα, σε εσάς, στους πολίτες, η χώρα μας στάθηκε όρθια. Και η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός εμπιστεύτηκε στη Νέα Δημοκρατία την ευθύνη του τόπου.

«ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗΣ»

Ο κ. Καπετάνος ζήτησε από τους πολίτες να μην επιτρέψουν σε κανέναν «να το διακινδυνεύσει και να πάει ξανά τη χώρα μας πίσω, σε σκοτεινές, μίζερες, αβέβαιες εποχές, σε εποχές που ήμασταν το μαύρο πρόβατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που οι μόνοι που επιχαίρανε με αυτό ήταν οι νοσταλγοί της δραχμής».

Έκανε λόγο για ενδεχόμενο «σενάριο της τερατογένεσης», με Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25 και άλλων αριστεριζουσών ή κεντροαριστερών δυνάμεων «που είναι πιθανό να συμβεί και με μισόλογα το αφήνουν να εννοείται».

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ… ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ»

Με δηκτικό τρόπο, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο Τσίπρας στηρίζεται στον Πολάκη και στον αμετάκλητα καταδικασμένο Παππά και ευαγγελίζεται Δικαιοσύνη παντού. Όμως αυτή η Δικαιοσύνη που θέλουν είναι επιλεκτική. Γιατί, δικαιοσύνη όταν μας συμφέρει και όπου μας συμφέρει δεν υπάρχει».

«ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ»

Θέτοντας τις κατευθύνσεις για την επόμενη ημέρα, τόνισε πως προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους, των αναχρονιστικών παθογενειών, που ξεκίνησαν να ταλανίζουν τη χώρα μας από τη δεκαετία του 80, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ της εποχής και που ακόμη κρατάνε τις ρίζες τους στην ελληνική κοινωνίας».

Υπενθύμισε δε, πως στη θητεία που τώρα ολοκληρώνεται, υπήρξαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτίωσαν προς το καλύτερο την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. «Οι πολίτες, είπε μεταξύ άλλων, πληρώνουν τώρα μικρότερο φόρο εισοδήματος με εισαγωγικό συντελεστή 9%, έχοντας υψηλότερο αφορολόγητο.

Καταβάλλουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ 35%. Και ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώθηκε στο 22% από το 29%. Ενώ με μειωμένο φορολογικό συντελεστή 4.5% φορολογούνται οι νέοι επιχειρηματίες για τα πρώτα τρία χρόνια άσκησης της δραστηριότητάς τους.
Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν πάνω από τέσσερις μονάδες. Οι προκαταβολές φόρου έπεσαν κι αυτές. Ενώ σχεδόν κανείς δεν επιβαρύνεται όταν μεταβιβάζει την περιουσία του στα παιδιά του.
Δεν υπάρχει ούτε ένας φόρος που να έφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ,ενώ μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που η χώρα πρωταγωνιστεί στις φοροελαφρύνσεις, είχε την τρίτη δυναμικότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2021. Το ΑΕΠ της πέρυσι αυξήθηκε 8,3%. Άλλωστε η ανάπτυξη για το 2022 έφτασε το 5,20 %.
Μεταρρυθμίσεις γίνανε πολλές και στο κοινωνικό κράτος, καθώς η Ελλάδα έχει, ήδη, τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη. Δημιούργησε, μέσα στην κρίση, 300.000 νέες δουλειές.

Αύξησε για τρίτη φορά των κατώτατο μισθό κατά 67 ευρώ τον μήνα και ανέρχεται πλέον στα 780 ευρώ, στα προ κρίσης επίπεδα.»
Ακολούθως ο κ. Καπετάνος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα και τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας σε ευαίσθητους τομείς όπως η υγεία, η κοινωνική πολιτική, ενώ απευθυνόμενος στους συνταξιούχους είπε πως μετά από χρόνια μνημονιακών μειώσεων υπήρξαν αυξήσεις σε 1,7 εκ. πολίτες, ενώ νέα αύξηση επίκειται το 2024.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Ειδική μνεία επιφύλασσε στην ομιλία του για τον πρωτογενή τομέα, όπου μίλησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και για τα μέτρα στήριξης που ακολούθησαν συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ.
Προανήγγειλε «σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν τις συνθήκες στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως:

-Η νέα ΚΑΠ των 19,3 δις ευρώ, έρχεται να στηρίξει την προσπάθειά μας να καταστήσουμε τον πρωτογενή τομέα έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Οι όποιες αστοχίες, αναφορικά με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, έχουν επισημανθεί στο ΥΠΑΑΤ και με τις δύο αναθεωρήσεις σε βάθος πενταετίας, μπορούν να διορθωθούν.

-Αναφορικά με τα προγράμματα νέων αγροτών, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί, ύψους 525 εκατ. ευρώ με ενίσχυση έως και 40.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Έως το τέλος του 2027, θα προχωρήσει η ένταξη 60,000 νέων αγροτών.

-Μέσω της συμμετοχής των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα, δίνεται η δυνατότητα, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να πετύχουν καλύτερες τιμές με τη συγκέντρωση των προϊόντων, να αξιοποιήσουν με καλύτερο τρόπο κοινοτικά προγράμματα, να κάνουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

-Για πρώτη φορά, μετά από 6 χρόνια, η Κυβέρνηση προχώρησε σε επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης αγροτικών οχημάτων και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια.

-Μειώθηκε οριστικά ο ΦΠΑ στο 6% σε λιπάσματα και ζωοτροφές.

-Έγινε η απαλλαγή και για το 2022 από το τέλος επιτηδεύματος των κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, τους κτηνοτρόφων και των παράκτιων αλιέων ενώ προωθείται η οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

-Εφαρμόζεται πρόγραμμα επιδότησης 75.000 αγροτών για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

-Το φράγμα του ΕΝΙΠΕΑ που κοστολογείται 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Το πιο σημαντικό έργο για τα Φάρσαλα που θα αρδεύσει 107.000 στρέμματα καλλιεργούμενης γης και θα δώσει πόσιμο νερό σε 31 οικισμούς των Φαρσάλων.

-Παράλληλα μέσω του ΠΑΑ υλοποιούνται έργα 114 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία και 40 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα.

-Σε ο,τι αφορά τις αποζημιώσεις, Συνολικά, για την περίοδο 2019-2022 οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε κυβερνητική περίοδο.

«ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «άνθρωπο της αγοράς, που έχει ψηθεί στον επαγγελματικό στίβο και όχι επαγγελματία πολιτικό» καλώντας τους πολίτες στις 21 Μαΐου να ψηφίσουν ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και αντιλήψεις, σε ένα μίγμα πολιτικής σταθερότητας και βεβαιότητας ότι συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της ανάπτυξης, των περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων δουλειών, στην πρόοδο του τόπου μας, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην τουριστική αξιοποίηση των απαράμιλλης ομορφιάς περιοχών και χωριών μας.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εν μέσω θερμών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων ο κ. Καπετάνος έκλεισε την ομιλία του θέτοντας το δίλημμα αυτών των εκλογών με τα εξής ερωτήματα:

•Είμαστε με το χθες ή με το αύριο;

•Είμαστε με την Ελλάδα του φωτός ή την Ελλάδα της μιζέριας;

•Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

•Θα επιλέξουμε την δεύτερη φορά στη συμφορά, ή την δεύτερη εντολή στην προκοπή…;

Είμαστε με την αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη…! Πάμε μαζί μπροστά για τη Νέα Νίκη στις 21 Μαΐου» κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ