«ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜ

Θα δοθούν 3 παραστάσεις την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή

Ο σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου παρουσιάζει κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη «Φτυστός ο μακαρίτης», σε 3 παραστάσεις την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 12, 13 και 14 Μαΐου στο δημοτικό θέατρο Μαξίμ στον Τύρναβο με ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

Σκηνοθεσία:

Έλενα Γραβάλου

Παίζουν:

Ανανιάδου Πέπη,

Δαρίκα Κατερίνα,

Ζώη Κική,

Κολοβού Στέλλα,

Κυπαρίσσης Θωμάς,

Μπαλάφα Μάρθα,

Μπουντουλούλης Βαγγέλης,

Νώτας Κωνσταντίνος,

Πανταζής Νίκος,

Ψαθά Παρασκευή.

Δύο λόγια για το έργο

Τα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν στο ταβάνι αλλά δεν φταίει αυτός. Χρωστάει λόγω… κληρονομικότητας!
Στον δικαστικό κλητήρα που καταφθάνει για να του κατάσχει τα τελευταία απομεινάρια μιας άλλοτε κραταιάς περιουσίας και να τον συλλάβει, ο απελπισμένος οφειλέτης προσπαθεί να αποδείξει ότι η κατάρα να χρωστάει και να μην πληρώνει, να κρύβεται και να λέει ψέματα είναι μια κληρονομική αρρώστια που στοιχειώνει το όνομα των Μπεζενόγλου! Ξετυλίγεται έτσι η σπαρταριστή ιστορία της κατάρας του ονόματος που περνάει από γενιά σε γενιά, από προπάππου σε παππού και από πατέρα σε γιο.
Ξεκινάει με μια ψεύτικη γέννα στην ελληνική επαρχία του 50, συνεχίζει με μια φιλόδοξη κηδεία στην πόλη την δεκαετία του 80, περνάει μέσα από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου 20 χρόνια πριν και καταλήγει στον καταχρεωμένο Μιχάλη του σήμερα, τελευταίο θύμα μιας παρεξηγημένης δυναστείας! Στηλιτεύοντας με χιούμορ και συγκίνηση τέσσερις γενιές Ελλάδα, η κωμωδία «Φτυστός ο Μακαρίτης» περνάει από την ευτυχία στη δυστυχία, από την πτώχευση στην ανάκαμψη κι από την καταστροφή στο θρίαμβο, και αγκαλιάζει τη συμπεριφορά ενός λαού που αγωνίζεται ενάντια στη μοίρα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο –για να τα καταφέρει για άλλη μια φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ