ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ο ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ

Τον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Αστέριος Τσικριτσής. Στην συνάντηση που πραγματοποίησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπ. Σπυρόπουλο αναφέρθηκε εκτενώς και με φωτογραφικό υλικό στις ζημιές που έχουν υποστεί τα αγροτικά προϊόντα του Νόμου Λάρισας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Νόμο Λάρισας το τελευταίο διάστημα.

Ιδιαίτερη ζημιά από τις τελευταίες βροχοπτώσεις με σκίσιμο παρουσιάζουν τα κεράσια και τα πυρηνόκαρπα του Νόμου Λάρισας.
Ενώ δίχως προηγούμενο είναι η καρπόπτωση στην αχλαδοκαλλιέργεια λόγω παγετού ανέφερε ο Στέλιος Τσικριτσής.

Πλήγμα έχουν υποστεί από τον παγετό και οι αμυγδαλοκαλλιεργητες.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο αντιπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΛΓΑ Λαρισας κ. Γιάννης Καψάλης που μαζί με τον κ. Σπυρόπουλο αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ όσο αναφορά την στελέχωση του με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την αναμονή έγκρισης από το ΣΤΕ για πρόσληψη συμβασιούχων.

Στο κλείσιμο της συζήτησης ο κ. Τσικριτσής είπε ότι παλεύουμε για μόνιμο και επαρκή προσωπικό ως κόμμα και επανέλαβε την πάγια θέση των Αγροτικών Συλλόγων για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ