ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – A. ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στο γραφείο του Δημάρχου Κιλελέρ συναντήθηκαν η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννα Βαγενά με τον Θανάση Νασιακόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από το Δήμαρχο για την επιτυχή κατάληξη του έργου που αφορά στην οικοδόμηση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ.

Η διαδικασία για την δημιουργία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 όταν κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή με σκοπό την ίδρυση Εθνικού Μουσείου, ενέργεια και δράση που οραματίστηκαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άννα Βαγενά.

Να σημειωθεί ότι την άνοιξη του 2018, μετά από προσπάθεια της κ. Άννας Βαγενά, ανακοινώθηκε από την τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου η δέσμευση του ποσού των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της, ανενεργούς για τριάντα χρόνια, μελέτης για την κατασκευή του Εθνικού Μουσείου αγροτικού κινήματος Κιλελέρ. Τον Απρίλιο του 2018 τα χρήματα αυτά πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Δήμου. Στη συνέχεια παραδόθηκε η οριστική μελέτη από τον ανάδοχο μελετητή και αφού ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες τεχνικές διαδικασίες αναμένεται εντός του τρέχοντος μηνός η έκδοση της άδειας δόμησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Η προσπάθεια για την ίδρυση του Μουσείου ήταν επίπονη, δύσκολη και χρονοβόρα. Χρειάστηκε πολλή και εξειδικευμένη εργασία από τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και η συνεργασία πλείστων φορέων για να ξεπεραστούν ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Αγροτικών Θεμάτων, ζωντανού, διαδραστικού και επίκαιρου το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί τιμή για τους αγώνες των αγροτών διαχρονικά. Ένα σύγχρονο κέντρο τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Εκεί σχεδιάζουμε να πραγματοποιούνται, εκτός των άλλων, αγροτικά συνέδρια διεθνούς εμβέλειας για θέματα οικονομικής, αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης.

Το κέντρο μπορεί να αποτελέσει έναν οικονομικό οργανισμό ο οποίος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία της περιοχής αλλά και στη χώρα μας ευρύτερα».

Η υποψήφια βουλευτής Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεπεράστηκαν τα όποια δύσκολα τεχνικά εμπόδια υπήρξαν και ότι εντός του μήνα αναμένεται η έκδοση της άδειας δόμησης για το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Αγροτικών Θεμάτων στο Κιλελέρ.

Για μένα αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, γιατί όλα αυτά τα χρόνια που είμαι βουλευτής προσπάθησα και αγωνίστηκα για να προχωρήσει αυτό το έργο. Χαίρομαι που και ο Δήμαρχος κ. Νασιακόπουλος αγαλλιάζει το όραμά μου για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου Κέντρου στο οποίο θα επιδιώξουμε να πραγματοποιείται ένα ετήσιο Αγροτικό Forum, αντίστοιχο με το Οικονομικό Forum των Δελφών.

Το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Δεσμεύομαι προσωπικά, εφόσον ο λαός με στείλει στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, να προσπαθήσω για την εξεύρεση των χρημάτων για την ανοικοδόμηση του Κέντρου.

Θέλω να απευθυνθώ και στους άλλους βουλευτές του νομού της Λάρισας και να τονίσω ότι η ανέγερση του κέντρου Μελέτης και Έρευνας Αγροτικών Θεμάτων στο Κιλελέρ δεν χωρά ανταγωνισμούς. Είναι ζήτημα που σχετίζεται με την ιστορία του τόπου μας, καθαρά εθνικό και μας αφορά όλους.

Όλοι μαζί οφείλουμε να συνεργαστούμε και να προσπαθήσουμε ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ